Zborurile Wizz Air de la Cluj au fost preluate de Aeroportul Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursele aeriene ale companiei Wizz Air se mută până pe 16 mai de pe Aeroportul din Cluj pe cel din Târgu-Mureş. Zborurile Wizz Air „afectate” se vor efectua la aceleaşi date, ore şi pe aceleaşi destinaţii ca şi pe aeroportul clujean.

Din cauza lucrărilor de reparaţie efectuate la pista de aterizare-decolare în acest sfârşit de săptămâmnă la Aeroportul Cluj-Napoca, cursele Wizz Air de Cluj au fost preluate de Aeroportul Transilvania, de la Vidrasău. În aceste condiţii, călătorii care au cumparat bilete pentru cursele respective vor fi nevoiţi să se prezinte în timp util la Aeroportul de la Vidrasău, căci birourile de îmbarcare vor fi închise cu 40 de minute înainte de ora decolării fiecărui avion în parte. În această dimineaţă, de pe Transilvania au decolat trei curse, către Londra (Luton), Paris şi Bergamo, iar pe angajaţii aeroportului îi aşteaptă un sfârşit de săptămână de coşmar. În total, este vorba de 53 de zboruri, care vor avea fie ca destinaţie, fie ca loc de plecare, aeroportul mureşean.

Se poate vorbi despre un record de zboruri transferate la aeroportul nostru, dar ne-am luat toate măsurile pentru ca întreg procesul să fie efectuat fără probleme. Angajaţii noştri vor lucra ore suplimentare, am obţinut echipamentele de care aveam nevoie, aşadar nu ne facem griji. Procesul este, totuşi, unul destul de complicat, deoarece avem de-a face cu câte trei-patru curse care aterizează şi decolează simultan, astfel încât eforturile noastre sunt considerabile. Acest transfer temporar poate fi privit şi ca un test al celor de la Wizz, prin care aceştia doresc să se asigure că ne vom descurca în condiţiile unui volum ridicat de lucru în momentul în care cursele lor vor fi transferate definitiv la Mureş”, ne-a declarat Ştefan Petru Runcan, directorul general al Aeroportului Transilvania.

S-a creat un precedent

Nu este pentru prima dată când din pricina lucrărilor de modernizare efectuate pe pista de la Cluj, zborurile Wizz au fost transferate la Târgu-Mureş. În octombrie 2010, timp de cinci zile, 40 de curse Wizz au fost mutate la Aeroportul Transilvania. Aeroportul mureşean deţine, începând cu această lună, cea de-a 15-a bază operaţională Wizz Air, foarte multe zboruri de la Cluj fiind mutate definitiv la Vidrasău.

Operatorul aerian a luat această decizie după ce tratativele dintre Wizz şi conducerea aeroportului clujean nu au ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte taxele de aeroport suportate de pasageri. În acest sens, toată activitatea Wizz Air de la Cluj va ajunge la aeroportul mureşean în viitorul apropiat, iar colaborarea dintre Wizz Air şi Aeroportul Cluj-Napoca va fi încheiată.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite