Târgu-Mureş: Steff Zakarias va lansa o echipă universitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:  Steff Zakarias va lansa o echipă universitară
Târgu-Mureş: Steff Zakarias va lansa o echipă universitară

Profesorul pregăteşte un proiect ce i-ar putea duce pe tinerii talentaţi direct în loturile de performanţă ale echipelor de baschet.

Viaţa lui Steff Zakarias se defineşte prin sport. “Am crescut în acest mediu, tată meu a lucrat aproape 30 de ani în mediul universitar fiind o perioadă şi decan al Facultăţii de sport de pe vremuri”, explică profesorul. A activat la Gimnaziul Romulus Guga (fosta Şcoală Generală nr. 18, n.r.), a fost 7 ani coordonator în loturile naţionale de copii şi juniori, este membru în conducerea BC Mureş.

“După ce mi-am terminat studiile la Braşov am început activitatea la Şcoala 18. S-au înfiinţat în acea perioadă primele clase de sport, altele decât al CSS, în care am făcut secţie de baschet, copii cu care am câştigat de vreo 3 ori campionatul naţional după ce ne-am bătut cu toate echipele de tradiţie ale ţării. Au ieşit şi reprezentanţi ai loturilor naţionale. Nu mai sunt titular acolo acum, dar mai ţin antrenamente cu grupe de copii. Cu directorul Iacob Octavian sunt în relaţii deosebite, nu degeaba am organizat acolo Campionatul Naţional de minibaschet,  împreună cu Primăria care ne-a susţinut foarte mult”, rememorează Steff Zakarias.
 
Dueluri pentru profesionism

Acum definitivează proiectul unei echipe universitare. De asemenea Universitatea Petru Maior şi Baschet Club Mureş lucrează la un proiect de asociere.

“Avantajele ar fi enorme pentru amblee părţi. Am avea cadrul juridic de a participa la Campionatul Naţional de Tineret, BC Mureş ar putea benefica de sportivi mai tineri, elevi din clasele XI-XII, care vor studia apoi la UPM, şi ar mai exista o motivaţie suplimentară pentru viitorii studenţi de a veni la UPM”, explică Steff Zakarias, fericit că îşi poate focaliza experienţa şi energia pe un proiect local.

“Tinerii vor avea şansa să-şi dezvolte aptitudinile la antrenamente şi poate să se realizeze profesional. Formarea acestei verigi mi se pare cea mai importantă, aici se face trecerea de la juniorat la seniori, de la amatori la profesionişti”, a mai detaliat profesorul, în timp ce-şi amintea cum tatăl său îl ducea în cârcă pe vremuri la sala UMF, unde erau “marile meciuri”.

Sunt aşteptaţi să se înscrie în echipă toţi studenţii care sunt intersaţi, deja sunt două antrenamente pe săptămână, şi primii boboci mai curajoşi s-au şi interesat de proiect. “Este o grupă de studenţi foarte inimoşi care s-au organizat anul trecut, datorită lor în primul rând se formează această echipă, cu acordul, înţelegerea şi spriinul domnului rector care ne ajută în toate formele”, a încheiat dascălul, nu înainte de a anunţa pentru luna viitoare un meci inaugural UPM vs UMF.

Întrebări şi răspunsuri

Cum explicăm entuziasmul publicului faţă de BC Mureş?

Este cunoscut în toată ţara, publicul din Târgu Mureş are la bază o tradiţie seminificativă şi cultură pentru sport. Rezultatele echipelor depind şi de bani, cu cât avem în oraş un potenţial financiar mai bun cu atât o să avem performanţe mai mari.

Pentru suporteri, ajungem în play off?

Publicul mureşean o să aibă în curând suprize foarte plăcute vizavi de lotul de jucători şi implicit de rezultate. Cu acestea, după părerea mea, da, vom ajunge în play off.

Cum e noua sală a UPM?

Condiţiile sunt optime penrru performaţe, este o sală care e reprezentativă pentru universitate.


Ce-i place
Îmi place în primul rând să-mi petrec timpul cu copiii mei, apoi să-mi petrec tot ce înseamnă timp liber în natură la pescuit sau schi. Avem atâtrea locuri frumoase şi din păcate nici nu le cunoaştem. Aşa-i învăţ şi pe copii, să facă şi schi şi înot.

Ce nu-i place
Tedinţa fiecărui om este să realizeze cât mai multe lucruri în viaţă, şi când nu poţi să realizezi din motive care nu depind de tine nu e prea plăcut. Nu-mi place mentalitatea actuală a oamenilor vizavi de cei din jurul lor, de sport şi de viaţă în general.

Profil

Nume şi prenume
Steff Zakarias

Data şi locul naşterii
16 octombrie 1967, Târgu Mureş

Studii
Institutul Educaţie Fizică şi Sport Braşov

Activitate
Profesor de educaţie fizică, specializare baschet şi schi

Stare civilă
Văduv

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite