Zahăr "fierbinte" confiscat de poliţiştii mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Bucureşti a fost prins de poliţiştii mureşeni în timp ce transporta 23 de tone de zahăr, descoperindu-se faptul că marfa în cauză a fost comercializată prin intermediul a 11 societăţi comerciale, dintre care 2 nu au putut fi identificate. 

Transportul se efectua în baza a două avize de însoţire a mărfii, avize întocmite pentru doi beneficiari diferiţi ce îşi au sediul şi punctele de lucru în alte judeţe decât în judeţul Mureş. În acelaşi timp, s-a stabilit faptul că o societate comercială din Reghin, a efectuat acte şi fapte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor legale, încălcând astfel prevederile Legii nr. 12/1990 - republicată.

Astfel, comisari ai Gărzii Financiare, în colaborare cu lucrători din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Reghin, au dispus confiscarea cantităţii de 23.000 kg zahăr, în valoare de 106.379,60 lei.

Totodată, această societate comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 20.000 lei.
Cu aceeaşi ocazie, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea de către administrator, a infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, acesta nu a înregistrat veniturile realizate în evidenţa contabilă a societăţii, înregistrând în acelaşi timp cheltuieli fictive care nu au la bază operaţiuni reale, diminuând masa impozabilă în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite