Târgu-Mureş: Maşini sparte la Weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Maşini sparte la Weekend
Târgu-Mureş: Maşini sparte la Weekend

În acest an, în sezonul estival, 18 autoturisme (80% din alte judeţe) au fost sparte în jurul complexului Weekend, pentru că proprietarii au lăsat în interior detectoare radar, GPS, borsete.

Mai mult, au fost sesizate 4 furturi de telefoane mobile/geantă de la cearşaf.

Poliţia mureşeană – prin Poliţia Târgu Mureş şi structurile judeţene de prevenire, proximitate şi poliţie rutieră, în parteneriat cu Primăria Târgu Mureş şi un radio local, derulează  în perioada 25-30 august 2009, Campania „Asigură-ţi o zi frumoasă!”, ce are ca scop creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor în Complexul Mureşul şi zonele adiacente.

“În fiecare an, pe timpul verii, aglomeraţia de autoturisme din jurul complexului, coroborată cu neglijenţa unor proprietari, a dus la comiterea unui număr destul de ridicat de furturi din auto în această zonă. De asemenea, fiind un loc foarte populat, există riscul comiterii de furturi de obiecte de pe spaţiul de plajă ori al expunerii la accidente rutiere, în orele cele mai aglomerate de trafic rutier”, susţine purtătorul de cuvânt al IPJ, Livia Popa.

Axându-se pe trei tematici – furturile din autoturisme (25, 28 august), dispariţiile de copii (26, 29 august) şi siguranţa rutieră (27, 30 august), campania va consta în derularea de activităţi punctuale pe domeniile respective.

Poliţiştii şi voluntarii vor distribui materiale preventive în complex şi în vecinătatea acestuia, la postul radio se vor transmite atât spotul preventiv, cât şi informaţiile referitoare la tema zilei. În plus, tot prin intermediul postului radio va fi organizat câte un concurs cu premii oferite de organizatori şi parteneri.

“Nu în ultimul rând, formaţiunile operative vor intensifica activităţile specifice pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii în această zonă. Spre exemplu, serviciul poliţiei rutiere va organiza acţiuni punctuale pe disciplina pietonală şi circulaţia pe mopede”, a mai spus Livia Popa.

Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul" („Weekend") oferă multiple şi variate posibilităţi de recreere şi divertisment.  În sezonul estival, aici îşi petrec timpul liber în medie 7.000 de persoane/ zi, beneficiind de diverse spectacole în aer liber, discoteci, concursuri şi reprezentaţii sportive.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite