Vom zbura de la Târgu-Mureş către Londra, Paris, Barcelona şi Roma!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Wizz Air va porni dezvoltarea reţelei de zboruri din România cu linia Târgu-Mureş - Londra (Luton). În plus, din luna iunie, pachetul de zboruri marca Wizz de la Târgu-Mureş se va îmbogăţi cu alte şapte rute noi.

Compania aeriană Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, va începe dezvoltarea reţelei proprii de zboruri din ţara noastră cu o linie ce va uni Târgu-Mureşul de capitala Marii Britanii. Din data de 29 martie, mureşenii vor putea călători direct către Londra, fiind astfel la un pas de Big Ben sau London Bridge. Primul zbor spre Londra efectuat de la Vidrasău este programat pentru data de 29 martie, urmând ca acestea să aibă loc din două în două zile. În cazul unei rezervări efectuate astăzi spre Londra, un bilet costă numai 79 de lei, la care se adaugă taxele de aeroport de aproximativ 60 de lei.

Şapte curse noi în vară

Cursa către Londra-Luton va fi a doua cursă Wizz efectuată de pe Aeroportul Transilvania, alături de cea către Budapesta, însă din luna iunie (18, 19 şi 20 iunie), compania aeriană le va oferi mureşenilor şapte noi curse către Milano, Bologna, Roma, Madrid, Barcelona, Dortmund şi Paris, care vor fi efectuate cu ajutorul aeronavei permanente Airbus 320 ce va fi staţionată la aeroportul mureşean.

image

Investiţia noastră se ridică la câteva zeci de milioane de euro, incluzând aici şi primii doi ani ai curselor, care vor avea destule pierderi operaţionale. Noi estimăm că abia din al treilea an al curselor vom începe să obţinem profit. Credem că aceste curse vor aduce beneficii importante judeţului Mureş prin dezvoltarea turismului şi prin atragerea investiţiilor străine în zonă”, a declarat Gyorgy Abran, director comercial Wizz Air. Preţul biletelor pentru cursele low-cost din iunie vor porni de la 90 de lei cu toate taxele incluse, iar reprezentanţii companiei Wizz au estimat un flux anual de aproximativ 250 de mii de pasageri anual (dus-întors) pe toate cursele efectuate către şi de la Târgu-Mureş.

Prin implementarea acestor noi rute aeriene, Wizz Air se întoarce în forţă pe primul aeroport pe care a pătruns în piaţa românească, în urmă cu 4 ani. De atunci, Wizz Air a devenit cea mai importantă companie aeriană low-cost din România. În urma evaluării efectuate de specialiştii de la Wizz, a reieşit că implementarea unei baze aeriene la Mureş va ajuta intrarea pe piaţa judeţelor Neamţ, Bacău, Harghita şi Covasna, deoarece aceste judeţe sunt mai apropiate de Târgu-Mureş decât de Cluj, unde există deja o bază aeriană Wizz Air. „Vor fi create aproximativ 80 de locuri de muncă, dintre care aproximativ 40 însemnând piloţi, stewarzi şi personal responsabil cu buna funcţionare a aeronavei staţionate la Târgu-Mureş, a cărei valoare este de 40 de milioane de euro. Nu ne permiteam să facem o asemenea investiţie dacă intenţia noastră nu era aceea de a rămâne la Târgu-Mureş mult timp de-acum înainte”, a completat Gyorgy Abran.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite