Vom urmări filme de cinema ca-n Vest, din decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prezent, fostul cinematograf Arta este un şantier în lucru, iar din fosta sală de proiecţii au rămas doar amintirile
În prezent, fostul cinematograf Arta este un şantier în lucru, iar din fosta sală de proiecţii au rămas doar amintirile

Zilele în care sute de mureşeni plecau la Cluj pentru filme 3D vor lua sfârşit. Cinema City, din complexul Promenada Mall, se va întinde pe o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi, urmând să dispună de 8 săli de cinema.

După ce ani întregi au suferit din cauza faptului că nu puteau urmări filme de cinema în condiţii optime, mureşenii vor avea parte de două cinematografe ultramoderne spre sfârşitul anului. Mai întâi, bătrânul cinematograf Arta din centrul oraşului, va fi reabilitat în totalitate. În urmă cu un an, singurul cinema din oraş a trecut din proprietatea RADEF în proprietatea şi administrarea Consiliului Local Târgu-Mureş.

De atunci, a fost realizat un studiu de fezabilitate şi proiect grandios, care viza transformarea cinematografului într-unul cu mai multe săli 3D, care ar fi mărit astfel interesul localnicilor către filme şi îi va opri pe aceştia din deja tradiţionalele pelerinaje cineatice către Iulius Mall din Cluj-Napoca.

Cinematograful va deveni unul dintre cele mai iubite locuri pentru mureşeni. Probabil, vor fi trei săli în care vor fi proiecţii 3D, dar şi mai multe spectacole, astfel încât cetăţeanul să poată să aleagă, să nu vină o săptămână întreagă doar la un singur spectacol”, a declarat primarul Dorin Florea. În acest sens, „fostul” cinematograf a devenit un veritabil şantier în lucru, iar activitatea cinematografică a fost preluată de Casa de Cultură Mihai Eminescu.

Cum va arăta noul „Arta”

Spre deosebire de stilul vechi, cu o singură sală de cinema, noul cinematograf va dispune de trei săli cu o capacitate mai mică, dar acre vor aduce foarte mult cu vestitele multiplex-uri, care permit transmiterea mai multor filme concomitent. Această decizie a fost luată pentru că specialiştii au considerat că cinematograful nu era îndeajuns de atractiv pentru public în condiţiile în care le oferea localnicilor un singur film pe săptămână. Sala principală va avea 208 locuri pentru filme clasice pe peliculă de 35 mm şi 2d/3d, iar cele două săli din spate , cu câte 104 locuri, exclusiv pentru filme în 2d/3d.

Scena existentă, generoasă şi largă, a sălii mari cu puţine modificări nestructurale va permite utilizarea acestei săli şi pentru alte activităţi culturale. Eliberarea spaţiilor tehnice din spatele clădirii va permite utilizarea acestora pentru noi destinaţii de vestiare, grupuri sociale sau dotări tehnice. Transformarea cinematografului Arta într-unul 3d va fi făcută la un cost de aproape 800.000 de euro (3.700.000 lei), cu aparatură de la SC Magic View SRL, din Bucureşti.

Vor fi refuncţionalizate holurile şi anexele aferente activităţii curente dar şi destinate unor expoziţii de artă clasică şi arte vizuale. Acestea, în completarea sălilor, vor putea găzdui inclusiv festivaluri de filme”, a explicat directorul Serviciului Public pentru Utilităţi Municipale, Mircea Moldovan. Noul Arta va fi inaugurat cel mai probabil în luna decembrie. În prezent, muncitorii au golit sala de proiecţii şi au început măsurotirle pentru viitoarele mini-săli de cinema.

Cinema City, la Promenada Mall

După ce timp de aproape trei ani au aşteptat în zadar inaugurarea cinematografului ultramodern de la Promenada Mall, mureşenii vor primi un cadou special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel, Cinema City îşi va deschide porţile, proiectul fiind unul dintre cele mai importante de acest gen realizate în Transilvania.

Complexul se va întinde pe o suprafaţă de 2.700 de metri pătraţi şi va fi compus din opt săli de cinema. Investiţia totală este de patru milioane de euro, iar sălile vor putea găzdui proiecţii 2D şi 3D. Am decis să investim în acest proiect şi pentru a atrage clienţi din zonele limitrofe. Eram la curent cu vizitele foarte multor mureşeni la Cluj pentru a urmări filme de cinema, astfel că am decis să îi ţinem acasă prin intermediul multiplex-ului de la Promenada. În plus, aşteptăm un flux important de amatori de filme din oraşe precum Reghin sau Sighişoara, dar şi din judeţele învecinate”, ne-a declarat Lavinia Truţa, center manager al Promenada Mall. Cel mai probabil, Cinema City va fi inaugurat la jumătatea lunii decembrie, urmând să concureze direct la capitolul clientelă cu viitorul cinema 3D Arta.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite