Vom avea pistă de biciclete din centrul orașului și până la Weekend?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pista de biciclete ar uni centrul orașului de zona Complexului Mureșul
Pista de biciclete ar uni centrul orașului de zona Complexului Mureșul

În ședința Consiliului Local de mâine, va fi supus la vot un proiect mult așteptat de mureșeni, referitor la amenajarea unei piste pentru bicicliști, care ar porni din zona centrală a Târgu-Mureșului și ar duce până la Weekend.

Având în vedere succesul participării la Programul Comunității Europene ”Săptămâna mobilității”, desfășurată în perioada 16-22 septembrie, și luând în considerare H.C.L. nr. 250 din 29 iulie 2010, privind  aprobarea în principiu a Strategiei de dezvoltare a retelei de piste pentru biciclete in Târgu Mureș, propun alocarea fondurilor necesare implementării acestui proiect”, se arată în expunerea de motive a consilierului local Peti Andras.

Acesta a amintit și că în cadrul Programului ”Săptămâna mobilității” ”ne-a onorat cu prezența sa primul Campion paralimpic din România, ciclistul Novák Károly Eduárd, sportiv de 36 de ani, decorat de preşedintele României, Traian Băsescu, cu Meritul Sportiv clasa I”, performanțele acestuia fiind considerate un exemplu pentru toți și o datorie pentru ca mureșenii să poată beneficia de traseul respectiv pentru biciclete.

Studiul de fezabilitate a fost realizat, fiind inclus în proiectul de hotărâre, acesta incluzând o serie de trasee ce pot fi realizate și care, odată create, ar uni mai multe orașe din județ. Totuși, proiectul lui Peti Andras se referă la o pistă amernajată între Piața Trandafirilor și Complexul de Agrement Mureșul, cunoscut ca și Weekend.

Pentru implementarea acestui proiect, ar fi necesară suma de 500.000 de lei, din bugetul local.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite