Târgu-Mureş: Viitor sumbru pentru funcţionarii publici mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Viitor sumbru pentru funcţionarii publici mureşeni
Târgu-Mureş: Viitor sumbru pentru funcţionarii publici mureşeni

Anunţul primului ministru Emil Boc privind restructurarea agenţiilor guvernamentale şi raţionalizarea cheltuielilor publice a stârnit nemulţumire în rândul funcţionarilor publici mureşeni, care precizează că şi aşa sunt mult prea puţini faţă de volumul mare de muncă.

 Angela Boroş, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă, se arată de accord cu necesitatea restructurărilor, dar nu cu cele din propria instituţie. „Sunt de accord să se reducă cheltuielile, avînd în vedere că suntem într-un an de criză economică, dar nu la ITM Mureş, deoarece avem şi aşa puţini funcţionari faţă de volumul de muncă pe care îl avem. Noi lucrăm la limita de avarie, am avea nevoie să facem angajări, nu disponibilizări”, a spus Angela Boroş.

Nici o notificare oficială


Angela Boroş a mai precizat că ştie că la nivelul Ministerului Muncii, Familie şi Protecţiei Sociale se vor face restructurări, dar că deocamdată nu a primit nici o înştinţare oficială în acest sens. „Ştiu că vor fi restructurări la nivelul ministerului, aşteptăm şi noi să primim o înştinţare în acest sens. Deocamdată tot ce ştiu e din presă”, a mai spus directoarea. Nici Claudia Mariş, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale nu se arată mulţumită de decizia Guvernului. „Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Mureş are un deficit de angajaţi de 40%. Momentan avem 21 de angajaţi, dar am mai avea nevoie de alţi zece, deoarece avem mult de muncă”, a precizat Claudia Mariş.

Acesta a spus că deocamdată singura cerinţă venită de la minister este legată de prezentarea unei liste cu persoanele care se pot pensiona anticipat. Angajaţii agenţiilor guvernamentale mureşene prevăd un viitor sumbru. „Nu ştim care vor fi criteriile după care vor fi făcute acele restructurări şi sincer mă îngrozeşte gândul că s-ar putea să-mi pierd postul. Nu ştiu dacă aş putea să-mi găsesc altceva de lucru, iar acasă am doi copii”, a spus o funcţionară a Inspectoratului Terititorial de Muncă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite