Vești bune! În programul de reabilitare termica vor putea intra şi casele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Izolarea termică a imobilelor va aduce economii de bani
Izolarea termică a imobilelor va aduce economii de bani

Conform unei Ordonanțe de Guvern privind creşterea eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe, vor putea intra în programul de reabilitare termică şi locuinţele realizate după proiecte elaborate în periada 1950-1990.

Reprezentanții Primăriei Târgu-Mureș au specificat că singurele condiții pentru ca acest lucru să poate fi realizat îl reprezintă scopul lucrărilor de reabilitare.

Imobilele respective trebuie să fie locuinţe sociale, aflate în proprietatea sau administrarea consiliului local, indiferent dacă sunt amplasate în blocuri de locuinţe sau sunt locuinţe unifamiliale. În plus, pot fi reabilitate și locuințele de nefamiliști aflate în proprietatea persoanelor fizice, cu adoptarea soluţiilor în funcţie de caracteristicile, particularităţile şi valoarea arhitecturală a locuinţelor.

La fundamentarea programelor locale se includ cu prioritate blocurile de locuinţe, precum şi locuinţele sociale în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie în bugetele locale.

În următoarele 20 de zile, municipalitatea mureșeană va cunoaște și normele metodologice de aplicare a Ordonanței deGuvern, urmând ca apoi să poată fi aplicată la nivel local.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite