Verde pentru România !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Borbely Laszlo, ministrul Mediului şi Pădurilor , aflat la Târgu-Mureş a promis fonduri pentru creşterea suprafeţelor de pădure.

În proiectul derulat prin minister, care prevede împădurirea terenurilor agricole degradate, reconstrucţia ecologică şi gospodărirea pădurilor se vor face modificări, a anunţat Borbely Laszlo. Astfel încât programul să permită şi persoanelor fizice sau asociaţiilor de proprietari să aibă acces la fonduri pentru a se putea implica în împăduriri.

Ministerul Mediului şi Pădurilor nu se uită la bani când vine vorba de aurul verde. Anul trecut a fost alocată o sumă de şase ori mai mare decât în alte perioade.

Ministrul a mai declarat ca proprietarii păgubiţi de animalele sălbatice în perioada cuprinsă între 2008 şi 2010 nu au fost încă despăgubiţi, deşi această lege există. De anul trecut şi până în luna iunie ministerul a plătit 180. 000 de lei pentru distrugerile făcute de urşi şi lupi. În ultimele trei luni au fost depuse alte cereri, iar ministerul urmează să plătească suma de 160.000 de lei, pentru gospodarii care au rămas fără culturi din cauza sălbăticiunilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite