Târgu-Mureş:Portret/Cristi Vasiu este „bolnav” de muzică bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret/Cristi Vasiu este „bolnav” de muzică bună
Târgu-Mureş:Portret/Cristi Vasiu este „bolnav” de muzică bună

Toboşarul trupei Dreamers iubeşte muzica mai mult decât orice. Scopul lui e să ofere fanilor numai muzică de calitate.

Trecutul şi prezentul lui Cristian se leagă de muzică. Încă din anii ’80 se simţea ataşat de mesajele muzicii libere. „În acea perioadă nu aveai acces la orice fel de muzică. Iubeam muzica de mic, însă, astfel că viitorul meu nu putea să fie altfel decât unul muzical”, povesteşte bărbatul. În 1993, tânărul a făcut parte din trupa Jam Session, a cărei sală de repetiţii era chiar în Castelul din Hunedoara.

Au urmat experienţe noi, proiecte muzicale mai mult sau mai puţin reuşite, în urma cărora Cristi s-a dezvoltat ca artist. Între 1997 şi 2000, el a făcut parte din trupa de rock progresiv Nightmare, alături de care a cunoscut senzaţia cântecelor interpretate live în faţa unui public numeros. „E o senzaţie pe care nu o pot descrie decât cei care o trăiesc. Există o legătură între artist şi public, dar aceasta trebuie să fie reciprocă. Niciodată fanii nu vor răspunde pozitiv unor melodii dacă nu sunt cântate din suflet”, spune Cristi.

O nouă viaţă, la Mureş
În urmă cu 9 ani, după încheierea stagiului militar, bărbatul a ajuns în Târgu-Mureş. Evident, nu putea sta departe de muzică. „Am văzut un anunţ într-un ziar despre trupa Defender, care căuta un toboşar. Timp de 6 luni am făcut parte din formaţia respectivă, alegând apoi o altă direcţie muzicală”, afirmă Cristi. Alături de trupa de folk „Focul viu”, bărbatul a ajutat-o pe Ana Maria(câştigătoarea festivalului Mamaia 2001 cu piesa „Ochii tăi” n.r.) să îşi lanseze cariera muzicală. „Cântam muzică folk-haiducească şi am avut parte în dese rânduri de un public numeros, de câteva zeci de mii de oameni. A fost o experienţă de neuitat. Dar cum orice formaţie e asemeni unui copil, se naşte, se maturizează şi apoi pleacă, la fel s-a întâmplat şi cu Focul viu”, e de părere artistul.

„Visător” convins
Din 2007, artistul face parte din formaţia mureşeană Dreamers. Alături de ceilalţi băieţi, oferă publicului un sound excentric, apreciat de fiecare dată. „Publicul mureşean este unul pretenţios şi educat din punct de vedere muzical. Oamenii ne înţeleg mesajul, întrucât am concertat numai cu sălile pline”, spune bărbatul. Pe site-ul trupei, www.dreamersband.ro, fanii pot afla cele mai interesante noutăţi referitoare la activitatea „visătorilor”. Cât despre Cristi, evident, viitorul înseamnă muzică. „E ca o boală de care nu poţi scăpa şi nu vrei să scapi. Sunt conştient că asta voi face şi în anii ce vin. Aştept o schimbare în industria muzicală românească, însă”, declară Cristian Vasiu.

Profil

Născut
19 ianuarie 1978, la Hunedoara

Activitate
Construcţie reţele online, toboşar

Educaţie
Liceul Materiale de Construcţii Deva

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Sunt pasionat de electronică şi îmi place absolut tot ce ţine de calculatoare. Nu putea lipsi muzica din această rubrică, formaţiile mele preferate fiind Sepultura, Kosheen, Pendululm, Korn şi multe altele. Mă simt cel mai bine la Platoul Corneşti”, spune Cristi.

Ce nu-i place
„Nu îmi place prostia multă, care parcă a pus stăpânire pe întreaga societate. Nu suport invidia şi oamenii care îţi urmăresc fiecare mişcare în speranţa că vei eşua şi că vor avea posibilitatea să te pună la zid pentru asta”, recunoaşte artistul.

Întrebări şi răspunsuri

Care e cel mai important concert la care ai participat ca artist?
C.V.: Îmi amintesc de lansarea albumului Anamariei de la Şimleul Silvaniei, perioadă în care cântam cu „Focul viu” şi am avut parte de un public de peste treizeci de mii de oameni. A fost un eveniment pe care nu îl voi uita niciodată!
Cât ai investit până în prezent în aparatura muzicală?
C.V.: Suma totală se ridică undeva la 8.500 de euro.Sunt pretenţios şi mă interesează ca sound-ul să fie unul de calitate. Vreau să ştiu că deţin tot ce-mi trebuie pentru ca să ofer cu adevărat ceva publicului la concertele noastre.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite