Vaccinuri antigripale cu porţia pentru pacienţii mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie trebuie să decidă pe cine vaccinează
Medicii de familie trebuie să decidă pe cine vaccinează

Medicii de familie mureşeni au primit doar o parte din dozele de vaccin antigripal cerute Direcţiei de Sănătate Publică. Astfel, că fiecare medic a primit doar 15 doze, iar acum trebuie să decidă care vor fi pacienţii ce vor fi vaccinaţi. Decizia e greu de luat, în condiţiile în care unii medici de familie au sute de pacienţi înscrişi pe liste.


Direcţia de Sănătate Publică Mureş a achiziţionat doar 6.400 de doze de vaccin, în condiţiile în care circa 75.000 de mureşeni ar trebui vaccinaţi. DSP speră ca pe viitor Ministerul Sănătăţii să suplimenteze această cantitate.

Până atunci, fiecare medic trebuie să se descurce cu cele 15 doze primite. "O să fie greu să hotărâm cine primeşte în prima tranşă vaccinare şi cine va trebui amânat", a precizat Ileana Mihăescu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Târgu-Mureş.

Medicii de familie vor vaccina gratuit persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi. Cei care nu se încadrează în aceste categorii, pot să-şi achiziţioneze vaccinul din farmacii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite