Târgu-Mureş: Vacanţă pentru majoritatea funcţionarilor mureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar anumite servicii ale Primăriei Târgu-Mureş funcţionează în această perioadă
Doar anumite servicii ale Primăriei Târgu-Mureş funcţionează în această perioadă

Dacă Primăria Târgu Mureş şi CJ Mureş şi-au închis obloanele, sănătatea şi finanţele funcţionează normal. Municipalitatea şi-a trimis acasă majoritatea angajaţilor, asigurând permanenţa ca în zilele de duminică sau sărbători legale.

Funcţionarii instituţiilor publice mureşene au intrat mai repede în vacanţă. Astfel, doar  80 din cei 1600 de angajaţi ai Primăriei Târgu Mureş aflaţi în concediu fără plată, vor lucra de sărbători, mai exact până în 3 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Dan Suciu, ne-a relatat că vor funcţiona birourile de stare civilă şi de taxe şi impozite, în cadrul cărora casieriile, exceptând zilele de 1 şi 2 ianuarie, au program de funcţionare între orele 8.00 şi 14.00.

“Conform unei note interne a primarului Dorin Florea, în zilele în care angajaţii instituţiei sunt în concediu fără plată, se asigură permanenţa la fiecare serviciu, exact ca în zilele de sâmbătă ori duminică sau de sărbătorile legale. Este vorba de serviciile de administrare a domeniului public, respectiv la Sere, în Cetatea medivală, la Platoul Corneşti şi la Complexul de agrement “Mureşul”, a explicat Dan Suciu.

La rândul său, Consiliul Judeţean Mureş se află, potrivit preşedintelui Lokodi Edita, în “pauză instituţională”. “Toţi cei 124 de angajaţi ai CJ sunt, în frunte cu mine, liberi până pe 4 ianuarie. Am decis ca dacă tot nu ni se plătesc, să ne «răsfăţăm» luând zilele libere legate în această perioadă”, a declarat Lokodi Edita.

 Prefectura şi Finanţele, pe baricade

Prefecura Mureş a comunicat că are program normal de funcţionare, purtătorul de cuvânt Cristina Manoilă arătând că cei 59 de angajaţi şi-au luat cele patru zile libere fără plată fiecare când a vrut, fără să afecteze bunul mers al ai instituţiei.

Nu în ultimul rând, din cauza faptului că CEC-ul şi Trezoreria Târgu Mureş nu au program de lucru cu publicul în data de 31 decembrie, serviciile publice ce aparţin de Prefectură, respectiv serviciile publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple şi a permiselor de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, vor funcţiona în ultima zi a anului între orele 8.30  şi 12.00”, a declarat Cristina Manoilă.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Mureş (DGFP), Alexandru Iclănzan, şi această instituţie asigură un program normal în aceste zile. „Fiecare dintre cei 628 de angajaţi ai noştri, şi-a luat zilele libere în funcţie de necesităţile instituţiei, fără a afecta programul obişnuit, acelaşi lucru urmând să se petreacă şi de sărbători. Ca atare, funcţionăm normal”, a concluzionat şeful DGFP Mureş.  

Sănătatea în gardă

Angajaţii Spitalului Clinic Judeţean Mureş lucrează doar în regim de gardă. “În pofida liberelor forţate pe care le iau angajaţii, toate liniile de gardă şi permanenţele sunt asigurate până în dimineaţa de 4 ianuarie”, a declarat directorul Ladislau Schwarz, adăugând că pentru urgenţe nu se pune problema vreunei schimbări de program. Centrul de transfuzie sanguină e închis donatorilor între 1-3 ianuarie, perioadă în care funcţionează doar serviciul de distribuire a sângelui pentru spitale. Direcţia de Sănătate Publică Mureş asigură permanenţa între 1 şi 4 ianuarie, între orele 8.00 - 20.00.




Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite