Târgu Mureş: Examene Sesiune de toamnă la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Examene  Sesiune de toamnă la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş
Târgu Mureş: Examene Sesiune de toamnă la Universitatea de Artă Teatrală Târgu Mureş

Începând din 14 septembrie se dă startul la cea de-a doua sesiune de examene a studenţilor dornici să devină actori şi nu numai, la Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu Mureş. Pentru


Începând din 14 septembrie se dă startul la cea de-a doua sesiune de examene a studenţilor dornici să devină actori şi nu numai, la Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu Mureş. Pentru a doua sesiune de admitere, Universitatea de Artă Teatrală mai are rămase neocupate 58 de locuri la taxă şi 18 locuri la buget. Lectorul universitar dr. Oana Leahu, UAT Mureş, şefa secţie romane, a arătat că au apărut şi secţii noi.

“Sunt specializarile de masterat în premieră, respectiv scriere dramatic şi teatrologie impresiarat artistic la secţia română şi nu în ultimul rând specializarea in masterat de animatie, de teatru de animaţie la secţia maghiară”, a mai precizat Oana Leahu. Din păcate însă, majoritatea locurilor la buget au fot ocupate în prima sesiune de admitere. Perioada în care tinerii se pot înscrie la UAT este din 14 până în 18 septembrie, iar examenele vor avea loc în perioada 21- 23 septembrie.

O treime din studenţi, din Ungaria


Aproape o treime din studenţii de la secţia Actorie a UAT Târgu Mureş provin din Ungaria. Şeful secţiei maghiare, profesorul universitar doctor Levente Kovacs, a declarat că interesul pentru această instituţie, din partea tinerilor din Uniunea Europeană, în special din Ungaria, este în creştere, în ultimii ani, ca şi numărul de studenţi. “Am început să avem şi candidaţi din Ungaria, din străinătate, din sfera Uniunii Europene. Din cei intraţi în anul întâi la actorie, 30 la sută sunt din Ungaria, iar acest interes creşte mereu”, a spus profesorul Kovacs.

Acesta a adăugat că interesul pentru această secţie este mult mai mare din partea fetelor, apreciind că se produce o "feminizare" a teatrului. La UAT Târgu Mureş, 55% din studenţi sunt fete. “Credem că vom inaugura un teatru, invers ca pe vremea lui Shakespeare, când erau numai băieţi, acum vom face numai cu fete, jucând roluri şi de băieţi. E un fenomen sociologic valabil în întreg teatrul din România, şi nu numai”, a declarat Kovacs.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite