Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Bombe în cartierul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Bombe în cartierul Unirii
Târgu-Mureş: EXCLUSIVITATE/ Bombe în cartierul Unirii

Trei proiectile din al Doilea Război Mondial au fost găsite astăzi în cartierul Unirii. Poliţia a fost alertată de un părinte a cărui copil găsise prima bombă. Protecţia Civilă a intervenit pentru cercetarea zonei.

Astăzi la ora 10.50 un locatar de pe strada Vasile Goldiş din cartierul Unirii a alertat serviciul 112 după ce fiul său care se juca în faţa blocului a descoperit o bombă. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Poliţiei Comunitare, Jandarmeriei, Protecţie Civile şi un echipaj SMURD. În zonă fuseseră efectuate lucrări de reperaţie a trotuarului, iar pământul a fost adus de firma ce efectuează reparaţiile.

„Am fost anunţaţi de existenţa unui proiectil neexplodat în cartierul Unirii. Ne-am deplasat la faţa locului şi am descoperit două proiectile neeplodate, probabil din cel de-al Doilea Război Mondial. Ulterior, echipa de la Protecţia Civilă a mai descoperit o bombă. Poliţia Comunitară a acţionat pentru izolarea zonei şi îndepărtarea curioşilor. Cercetările vor continua şi mâine pentru a vedea de unde a fost adus pământul în zona respectivă”, a declarat Ştefan Vălcăoan, director executiv adjunct al Poliţiei Comunitare .

Proiectilele au fost duse la Detaşamentul din Sângeorgiu de Mureş. „Proiectilele găsite s-au dus într-un depozit, urmând a fi distruse. Zona este lipsită de orice pericol, am cercetat-o atent pentru că sunt mulţi copii care se joacă pe aici. Mâine vom revenii şi cu detectoare de metal”, a spus Kovacs Endre, şef serviciu Protecţia Civilă în cadrul ISU „Horea”.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite