Târgu-Mureş: Portret/ Roxana Luca, noua Miss Boboc de la „Unirea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Portret/ Roxana Luca, noua Miss Boboc de la „Unirea”
Târgu-Mureş: Portret/ Roxana Luca, noua Miss Boboc de la „Unirea”

La 15 ani Roxana ştie deja ce carieră ar vrea să urmeze. Visul ei este să joace în filme şi în spectacole de teatru.

Roxana Luca a fost de mică atrasă de artă, moştenind talentul de la mama sa. Paiunea pentru muzică a făcut-o să urmeze cursurile Liceului de Artă la secţia pian. „O moştenesc pe mama la talent, deşi ea cântă cu vocea, fiind artist liric în Corul Filarmonicii de Stat. Mai demult am făcut şi eu parte din corul şcolii şi am urmat ore de solfegiu şi canto”, povesteşte Roxana.

Primul film

La 12 ani Roxana Luca a descoperit actoria, urmând un curs în domeniu, care a atras-o spre scenă. „Trupa de teatru se numea Pygmalion, iar copiii care făceam partea din aceasta am fost selectaţi în urma unei preselecţii organizate de actorii Stela Popescu şi Florin Piersic Jr. Eu am trecut de preselecţie după ce am spus o poezie şi am răspuns la nişte întrebări”, povesteşte eleva.

La finalul cursului Roxana a  fost aleasă în distribuţia filmului „Spiritism”. „Filmul era un scurt metraj ce prezenta povestea a unor fete ce stăteau la internat, cărora o prietenă le face o farsă pentru a le speria”, spune Roxana. Deşi a urmat cursurile de pian timp de opt ani de zile, Roxana a decis să renunţe la studiul aprofundat al instrumentului, pentru a se dedica literaturii şi limbilor străine.

Pianul îi este însă un instrument de suflet, la care mai cântă acasă, de câte ori are ocazia. „Despărţirea de şcoala de muzică a fost grea, m-am împrietenit cu pianul, dar acum studiez acasă la pianină când am timp. Pianul mă relaxează atunci când sunt supărată”, spune eleva.

Concursul de Miss, o provocare

Dorinţa de a fi pe scenă a făcut-o pe Roxana să participe la preselecţia pentru concursul „Miss Boboc”, organizat de Colegiul Naţional „Unirea”. „Participasem la concursuri de Miss ca şi spectator şi mereu mă visam şi eu pe scenă. După preselecţie nu credeam că am mai multe şanse decât celelalte concurente, dar mă bucur că am participat, deoarece mi-am făcut mulţi prieteni”, spune Roxana.

Tematica balului Colegiului Naţional „Unirea” a fost cultura japoneză , iar la proba individuală, Roxana a ales să cânte la pian. „Am interpretat un colaj de trei piese „Joc ţigănesc”, „Balade pour Adeline” şi „Fur Elise”. Când eram pe scenă m-am simţit bine, făceam totul cu plăcere şi probabil asta au observat membrii juriului şi de accea au decis să-mi accorde premiul. Nu era prima dată când eram în faţa publicului, dar am avut emoţii pe scenă. Oricum, aş repeta experienţa oricând”, mărturiseşte eleva. După absolvirea liceului Roxana doreşte să urmeze cursurile Universităţii de Artă Teatrală din Târgu-Mureş.

Întrebări şi răspunsuri:

Care a fost reacţia apropiaţilor tăi la aflarea rezultatului concursului?
Eu nu mă aşteptam să fiu aleasă Miss Boboc, iar la aflarea veştii am izbucnit în lacrimi. M-a felicitat toată lumea după concurs, atât colegii, prietenii, familia cât şi profesorii. I-am simţit aproape în timpul spectacolului pe toţi, am avut o galerie numeroasă.

Ce alte pasiuni mai ai în afară de muzică şi actorie?
Îmi place foarte mult să dansez. De la grădiniţă şi până la 12 ani am urmat cursuri de balet, dar am avut ceva probleme la genunchi şi n-am mai putut continua. Muzica rămâne însă pe primul loc în sufletul meu.

Ce-i place:
Îmi place să dorm, dar şi să ies în oraş cu prietenii. Iubesc mâncarea de la MacDonalds, îmi plac pastele şi pizza. Ador să merg la cumpărături cu prietenele. Îmi place să-mi cumpăr haine. Îmi place mult să călătoresc, în special în străinătate, unde am vizitat deja Grecia, Italia şi Ungaria.

Ce nu-i place:
Nu-mi place să mă trezesc dimineaţa devreme. Nu-mi agreez moarea de varză. Nu-mi plac oamenii prefăcuţi şi mincinoşi, sau cei care se cred superiori şi simt că doar ei au dreptate. Nu-mi place să învăţ pe derost la şcoală. Nu-mi place să fac curăţenie şi să spăl vase.

Profil:
Data naşterii: 5 mai 1994 la Târgu-Mureş
Studii: Colegiu Naţional Unirea, Profil Filologie bilingv Engleză
Profesie: elevă
Stare civilă: necăsătorită
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite