Un tânăr a fost ucis din gelozie, în scara unui bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un băiat de 19 ani din Târgu-Mureş a murit aseară după ce a fost înjunghiat de un prieten gelos. Anchetatorii sunt pe urmele agresorului de 17 ani, care a fugit imediat după ce şi-a omorât amicul.

Crimă oribilă într-un bloc de pe strada Rodniciei, din cartietul Tudor, unde, aseară, un băiat de 19 ani şi-a găsit sfârşitul în braţele prietenilor. Victima, Varga Andras,  din Târgu-Mureş, locuia în chirie, împreună cu un prieten, într-un bloc din cartierul Tudor Vladimirescu . De două zile, cei doi băieţi găzduiseră o fată, originară din Mediaş, venită la studii în Târgu-Mureş. Din cercetările anchetatorilor rezultă că  ea ar fi fost mărul discordiei dintre cei doi băieţi.

Ucis pe scări

Din mărturiile vecinilor, aseară la ora 19.00, Varga Andras a fost văzut stând de vorbă, la etajul I al blocului, cu un băiat de 17 ani. Se pare că discuţia era legată de fata venită pentru câteva zile în apartamentul victimei. „I-am văzut la etajul I când am venit aseară de la lucru. Băiatul care a murit şi încă un băiat, pe care nu l-am mai văzut până acum, stăteau pe casa scării. I-am auzit vorbind liniştit, nu se certau, nu păreau nervoşi", spune vecina de la etajul II.

După câteva momente, totul a degenerat, iar discuţia liniştită s-a lăsat cu tâieturi de cuţit. Adolescentul de 17 ani l-a înjunghiat pe Varga Andras  în zona toracelui. „Victima a primit o lovitură cu un corp tăietor -înţepător în zona toracelui anterior. Băiatul s-a târât până la ultimul etaj al blocului, iar moartea a survenit datorită hemoragiei masive. Victima prezenta leziuni mai vechi la extremitatea cefalică, dar decesul a survenit datorită loviturii aplicate în zona toracelui", a spus dr. Hecser Laszlo, directorul IML Târgu-Mureş.

Vecinii sunt şocaţi de tragedie şi nu îşi explică de ce băiatul nu a strigat după ajutor. „Am ieşit ca să merg la o vecină şi am văzut urme de sânge pe scări, ce duceau până la etajul IV. N-am auzit însă nici un zgomot, nici un strigăt de ajutor, dar la scurt timp după aceea a venit Poliţia şi Salvarea. Nu-mi vine să cred că băiatul ăsta a fost omorât . Şi el, şi celălalt chiriaş erau  nişte tineri liniştiţi, n-am avut niciodată probleme cu ei pe scară", mai spune vecina de la etajul II.

Ucigaş în libertate

Tânărul de 17 ani care şi-a ucis prietenul este căutat şi la această oră de poliţişti, acesta fugind de la locul faptei imediat după săvârşirea crimei. „Au fost interogaţi martorii, se ştie identitatea agresorului şi, în momentul de faţă, este căutat de către oamenii legii. Rămâne să stabilim circumstanţele exacte în care a avut loc crima", a precizat Dan Olteanu, procuror criminalist.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite