Un milion de lei de la CJ pentru pista Aeroportului Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ un milion de lei vor fi pompați de Consiliul Județean în reparația pistei Aeroportului de la Vidrasău, la sfârșitul lunii iunie. Din 1968, de când a fost dată în folosință, pista nu a beneficiat de vreo reparație, astfel că lucrările sunt esențiale pentru bunul mers al activității aeroportuare.

Conducerea Aeroportului "Transilvania" a anunțat că există o serie de suprafeţe de mişcare, precum pista de aterizare/decolare, calea de rulare B şi platforma de parcare aeronave B, a căror stare s-a înrăutăţit de-a lungul timpului. Pentru pistă, care va intra în reparaţie la sfârşitul lunii iunie, Consiliul Judeţean Mureş a alocat un milion de lei.

Pista a fost construită în anul 1968, iar de atunci și până acum ea nu a beneficiat de vreo reparaţie capitală, motivul fiind lipsa fondurilor necesare, cu toate că o asemenea reparaţie se impune la fiecare 28 de ani de exploatare.

"În baza auditului efectuat de AACR în luna iulie 2011, în urma căruia a fost eliberat certificatul de autorizare, conducerea aeroportului a elaborat o strategie de reparaţii în regim de urgenţă pentru anul 2012, care cuprinde reparaţiile curente strict necesare, minime. Consiliul Judeţean Mureş a alocat până în prezent aeroportului suma de 1.020.000 de lei pentru lucrări de reparaţii care vor fi executate la pista de aterizare-decolare, programate pentru finalul lunii iunie 2012, adică 24-30 iunie 2012", se arată în comunicatul remis de conducerea Aeroportului Târgu-Mureș.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite