Un an de la închiderea spitalelor - majoritatea, centre de permanenţă; altele, cămine de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au opus, anul trecut, închiderii spitalului din Sărmaşu. FOTO: Mediafax
Oamenii s-au opus, anul trecut, închiderii spitalului din Sărmaşu. FOTO: Mediafax

Un număr de 67 de spitale din ţară au fost închise în 1 aprilie 2011. Multe sunt acum centre de permanenţă, cu medici de familie, dar sunt şi situaţii în care se aşteaptă încă avizele. Câteva dintre fostele spitale sunt acum cămine de bătrâni, iar altele, puţine, au rămas funcţionale prin decizii în instanţă.

În Mureş, a fost închis spitalul din oraşul Sărmaşu, administraţia locală şi cetăţenii opunându-se printr-o serie de memorii şi prin organizarea unui miting transformării acestuia în cămin pentru bătrâni, aşa cum voia Ministerul Sănătăţii. Autorităţile s-au opus în condiţiile în care în zonă mai există încă trei aziluri.

Primarul localităţii, Ioan Mocean, a declarat, potrivit Mediafax, că administraţia locală a aprobat, la sfârşitul lunii mai a anului trecut, transmiterea unei părţi din imobil în administrarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş pentru înfiinţarea unui punct de primiri urgenţe (UPU SMURD Sărmaşu), care este funcţional.

Totodată, celelalte spaţii urmează să fie închiriate, în urma unor licitaţii publice, în vederea desfăşurării unor activităţi medicale în regim ambulatoriu, a spus Mocean.

Citiţi şi:
Singura farmacie din Piatra Neamț cu program non-stop renunță la permanență

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite