USL cere Prefecturii ca Poliţia Locală Târgu Mureş să nu fie prezentă în zona secţiilor de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USL a solicitat, vineri, Prefecturii Mureş ca Poliţia Locală din Târgu-Mureş să nu fie prezentă în zona secţiilor de votare, afirmând că reprezentanţii instituţiei sunt implicaţi în susţinerea campaniei electorale a candidaţilor Alianţei pentru Mureş, între care şi actualul primar, Dorin Florea.

Potrivit textului sesizării USL, semnată de candidatul la Primăria Târgu-Mureş, Cornel Brişcaru, şi depusă la Prefectură, "reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu Mureş sunt implicaţi în susţinerea campaniei electorale a candidaţilor Alianţei pentru Mureş" - formată din PDL, UNPR şi PER, unul dintre candidaţi fiind actualul primar al municipiului, Dorin Florea, transmite Mediafax.

USL a cerut ca, în aceste condiţii, Poliţia Locală să nu fie prezentă în zona secţiilor de votare.

„Având în vedere că reprezentanţii Poliţiei Locale din Târgu Mureş sunt implicaţi în susţinerea campaniei electorale a candidaţilor Alianţei pentru Mureş, vă solicităm să dispuneţi ca paza secţiilor de votare de pe raza municipiului, precum şi asigurarea ordinii publice în jurul acestora să fie asigurate de către angajaţi ai Ministerului de Interne", se arată în sesizarea USL.

De cealaltă parte, şeful Poliţiei Locale din Târgu-Mureş, Valentin Bretfelean, a spus că reprezentanţii USL nu cunosc legea, întrucât instituţia nu are atribuţii legate de paza secţiilor de votare.

„Cei de la USL dovedesc lacune grave în cunoaşterea legii - numai Poliţia şi Jandarmeria au atribuţii, Poliţia Locală nici nu are voie facă aşa ceva. Nu mă interesează de ce mă acuză", a spus Bretfelean.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Livia Popa, a precizat că Poliţia Locală are atribuţii numai în locurile de afişaj electoral.

Potrivit datelor furnizate de aceasta, pentru paza celor 541 de secţii de votare din judeţul Mureş au fost repartizaţi peste 1.000 de lucrători din MAI: 506 poliţişti, 304 jandarmi, 236 de lucrători pentru situaţii de urgenţă şi 13 - personal din alte structuri.

„Pentru menţinerea ordinii publice, vor fi angrenate circa 400 de efective MAI, dintre care 240 de poliţişti şi 150 de jandarmi. În localităţile unde există structura de Poliţie Locală, angajaţii acesteia au ca atribuţie protecţia locurilor de afişaj electoral", a arătat Popa.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, Prefectura Mureş nu şi-a precizat punctul de vedere.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din București despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite