UPDATE Aproximativ 200 de angajaţi ai Finanţelor au protestat în faţa intituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţionarii DGFP Mureş au protestat în faţa instituţiei
Funcţionarii DGFP Mureş au protestat în faţa instituţiei

Protest spontan în faţa sediului Direcţiei de Finanţe Mureş, unde circa 200 de funcţionari s-au adunat pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de reducerile salariale.

Funcţionarii s-au plâns de tăierea stimulentelor financiare prevăzute în contractele de muncă, precum şi de reducerile salariale. "Salarul mi-a scăzut cu vreo 47% pentru că toate veniturile mi-au fost diminuate, iar stimulentele mi-au fost tăiate cu totul. Acum iau în mână 500 de lei faţă de 700 de lei cât luam înainte. Am o vechime de patru ani şi lucrez la Servciul de Executare Silită, unde gradul de risc e mai mare, mă deplasez pe teren şi încasez obligaţii fiscale restante. Vin zilnic de la 8 la 16.30 la lucru, iar deplasările nu mi se decontează. Plecăm pe teren cu maşinile personale, din bani proprii sau cu autobuzul. Instituţia are o singură maşină, iar noi suntem 11 executori", a spus Ioana Marincaş, funcţionară la Direcţia de Finanţe Mureş.

Potrivit conducerii, programul DGFP s-a desfăşurat normal, cu toate că pe holurile instituţiei existau şi contribuabili nemulţumiţi, care au venit degeaba la ghişeu. "Din câte ştiu au fost lăsate persoane la ghişee, au fost birouri cu funcţionari, iar activitatea se desfăşoară în condiţii normale. Angajaţii vor recupera cele două ore pierdute", a spus Denes Iren, director executiv DGFP Mureş.

Potrivit acesteia, stimulentele financiare n-au mai fost accordate de două luni, iar acest lucru este o problemă foarte gravă în condiţiile salariilor mici ale funcţionarilor. "Neaccordarea acestor sume este o problemă destul de gravă pentru că salariile de încadrare sunt mici. Suma accordată diferea de la o lună la alta în funcţie de realizări, maxim fiind 1,5% la fondul de salar", a precizat Denes Iren. 

Dacă situaţia nu se va remedia, funcţionarii mureşeni sunt decişi să continue protestul.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite