UMF Târgu Mureş: "Noi nici n-am depus dosarul, dar Marko Bela ştie că alegerile pentru noul rector nu au fost recunoscute"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marko Bela
Marko Bela

Consilierul juridic al Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Manuela Salagean, susţine că dosarul referitor la alegerea noului rector se va înregistra abia azi la Ministerul Educaţiei, astfel că nu ştie de unde are Marko Bela informaţia potrivit căreia acestea nu au fost recunoscute.

Consilierul juridic al UMF Târgu Mureş, Manuela Salagean, a declarat că reprezentanţii Universităţii nu deţin informaţii privind nerecunoaşterea de către Ministerul Educaţiei a alegerii noului rector, Leonard Azamfirei, la care a făcut referire vicepremierul Marko Bela.

Manuela Salagean a spus că dosarul referitor la alegerile rectorului UMF se va înregistra abia azi la minister, în timp ce vicepremierul a afirmat sâmbătă că alegerile nu au fost recunoscute oficial. "Nu ştim de unde are domnul vicepremier Marko Bela informaţiile privind nerecunoaşterea de către Ministerul Educaţiei a alegerii noului rector, noi nu avem astfel de informaţii. Probabil s-a stabilit mai sus. Există această posibilitate, e adevărat, pentru că ei nu consideră Carta adoptată. Rectorii se confirmă prin ordin de ministru. Noi am întocmit dosarul vineri şi unul dintre puncte se referă la Cartă. Nici nu s-a trimis, până astăzi, la minister, în cursul zilei de luni se va înregistra. Trebuie făcut până la 1 martie. Noi nici n-am depus dosarul, dar domnul Marko Bela ştie. Asta e foarte bine, noi nu suntem atât de bine informaţi", a declarat Sălăgean.

Vicepremierul Marko Bela afirma, sâmbătă, că alegerile de la Universitatea de Medicină din Târgu Mureş, în urma cărora a fost desemnat un nou rector, nu au fost recunoscute de Ministerul Educaţiei, spunând că intenţionează să iasă din Guvern dacă Legea Educaţiei nu e respectată la UMF. Întrebat din ce cauză n-au fost recunoscute alegerile de la UMF Târgu Mureş, Marko a spus că universitatea nu are în acest moment o Cartă recunoscută de minister.

Profesorul universitar doctor Leonard Azamfirei, care a deţinut funcţia de decan la Facultatea de Medicină, a fost ales rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş. Potrivit site-ului UMF Târgu Mureş, au votat 285 de persoane, adică peste două treimi din totalul celor cu drept de vot (416 persoane), iar Leonard Azamfirei a fost ales rector din primul tur. El a primit 153 de voturi din totalul celor 276 valabil exprimate (nouă au fost nule), adică 53,68 la sută din voturi. Contracandidaţii săi, profesorul universitar doctor Klara Brânzaniuc şi profesorul universitar doctor Tiberiu Băţagă au primit 95, respectiv 28 de voturi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite