UDMR Mureş: Suntem convinşi că acuzaţiile aduse lui Laszlo Borbely sunt nefondate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, László Borbély
Ministrul Mediului, László Borbély

UDMR Mureş şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu campania de discreditare a vicepreşedintelui UDMR, Laszlo Borbely. Preşedintele organizaţiei, Kelemen Attila, a declarat miercuri că acesta este „un politician prea versat" ca să facă greşeli în declaraţia de avere.

Biroul Permanent al UDMR Mureş îşi exprimă, într-un comunicat de presă transmis miercuri, sprijinul pentru vicepreşedintele politic al UDMR, ministrul Mediului, Borbely Laszlo, şi „îngrijorarea în legătură cu campania de discreditare" a acestuia, apreciind că acuzaţiile care i se aduc acestuia de către DNA sunt nefondate, informează Mediafax.

„Organizaţia judeţeană Mureş a UDMR îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu campania de discreditare împotriva vicepreşedintelui UDMR, Borbely Laszlo. În pragul alegerilor, de regulă se înmulţesc campaniile de discreditare la adresa politicienilor de marcă. Suntem convinşi că acuzaţiile aduse domnului ministru Borbely Laszlo sunt nefondate şi se vor clarifica în cel mai scurt timp. Organizaţia UDMR Mureş este alături în continuare de domnul Borbely Laszlo şi îl spijină cu toate mijloacele posibile în vederea clarificării acuzaţiilor aduse", se arată în comunicat.

Preşedintele UDMR Mureş, deputatul Kelemen Attila, a declarat, miercuri, presei, că Borbely este „un politician prea versat" ca să facă greşeli în declaraţia de avere, exprimându-şi încrederea în nevinovăţia acestuia. „Nu cunosc amănuntele acestui dosar, nu vreau să mă pronunţ. Totuşi, e de gândit când domnul Frunzăverde îşi dă demisia din PDL şi zice că România este un stat poliţienesc. Nu dă de gândit? Autorităţile să îşi facă treaba, dar nu cred că sunt atâţia duşmani ai României câţi oameni controlează DNA. (...) Cred că în jurul domnului Borbely totul este în regulă şi că el va face lumină în această problemă. Nu cred că are ceva probleme care să privească DNA. Nici nu ştiu ce a fost în declaraţia de avere a domnului Borbely, dar este un politician prea versat ca să facă asemenea greşeli", a spus Kelemen.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe ministrul mediului Laszlo Borbely, cercetat pentru două fapte de trafic de influenţă şi fals în declaraţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite