Turistul căzut ieri într-o râpă din munții Parâng a fost adus la Târgu-Mureș de elicopterul SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turistul a fost adus la Târgu-Mureș cu elicopterul SMURD
Turistul a fost adus la Târgu-Mureș cu elicopterul SMURD

În această dimineață, turistul slovac rănit la peste 2000 de metri altitudine, în munții Parâng, a fost adus cu elicopterul SMURD la Târgu-Mureș.

Motociclistul slovac căzut ieri într-o râpă în munții Parâng a fost transportat cu un elicopter SMURD la Târgu-Mureș. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe acesta, astfel încât în prezent, starea de sănătate a slovacului este bună, viața nefiindu-i pusă în pericol. Acesta a suferit o fractură la picior și are câteva coaste rupte, astfel că va rămâne internat la Spitalul Județean Mureș câteva zile.

Conform reprezentanților salvamontului Parâng, motociclistul, care se afla pe munte cu alţi doi prieteni, şi ei cu motocicletele, a căzut într-o râpă din zona Coasta lui Rus, situată la 2.300 de metri altitudine, în apropierea lacului Ghereşul. Un cioban aflat în apropiere l-a observat pe acesta și a alertat echipajele de urgență. Echipelor de salvare le-au luat 5 ore pentru a ajunge la turistul blocat. Salvamontiştii au ajuns aproape de miezul nopţii la turistul rănit. Pentru a nu-i pune viaţa în pericol aceştia, doi salvamontiști și doi jandarmi montani, au decis să înnopteze cu el.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite