Trgu-Mureş: Sute de mureşeni cu pensii tăiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce săptămâna trecută Primăria Târgu-Mureş anunţa că urmează să instituie poprire pe salariile a circa 11.000 de mureşeni cu datorii la plata taxelor şi impozitelor locale, Casa de Pensii Mureş anunţă acum că 1.413 pensionari primeasc până la un sfert din pensie, din cauza datoriiilor acumulate.

Datoriile totale acumulate de pensionarii mureşeni se ridică la 172.350 de lei. „Din totalul de 166.000 de pensionari, 1.413 au rate neplătite catre banci, datorii, impozite, penalizări neachitate la Finante, la primarii, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sau la diverşi executori judecatoresti. Noi primim de la aceste instituţii situaţia datoriilor acestora şi trecem la propiri în conformitate cu legea”, a precizat Ileana Morent, director coordonator al Casei Judeţene de Pensii Mureş.

Număr dublu de datornici

Numărul de datornici care au poprire pe pensii s-a dublat de anul trecut. Dacă în decembrie 2009 existau doar 790 de pensionari în această situaţie, ceea ce reprezenta 0,5% din numărul total al pensionarilor, acum numărul acestora a ajuns la 1.413, adică la un procent de 0,85%. Potrivit directoarei Casei de Pensii Mureş, acestor vârtnici cu datorii li se reţine maxim trei sferturi din pensie.

„În cazul în care care aceştia plătesc mai repede sumele datorate, de cum ni se comunică oficial acest lucru, încetăm poprirea”, a mai precizat Morent. .

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite