Trei parcuri noi vor fi amenajate în Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu-Mureş a semnat ieri un acord cu Administraţia Fondului de Mediu pentru cofinanţarea amenajării a trei parcuri noi în oraşul nostru.

Este vorba de câte un parc în Allea Carpaţi, Aleea Vrancea şi Aleea Haţeg, a căror construcţie va costa puţin peste un milion de lei (1.024.000 de lei). Din totalul investiţiei, 900.000 de lei vor fi acoperiţi de către Fondul de Mediu.

"Este o reuşită pentru noi şi pentru mureşeni, care se vor bucura, astfel, de o mai bună calitate a vieţii prin amenajarea acestor spaţii de joacă şi odihnă. Vor fi realizate lucrări pe o suprafaţă totală de 9.112 metri pătraţi, deci este vorba de o investiţie serioasă şi care le va fi foarte utilă mureşenilor din zonele respective", a declarat viceprimarul Csegzi Sandor la conferinţa de presă organizată ieri, cu ocazia semnării contractului.

În total, în cele trei parcuri, vor fi amplasaţi 21 de stâlpi pentru iluminare, 7.200 de metri pătraţi de gazon natural, 300 de metri de gard viu, 200 de arbori şi 60 de bănci. "Aleile vor fi ecologice şi, în premieră pe ţară, parcul din Aleea Vrancea va fi dotat cu obiecte de joacă ce vor putea fi accesibile şi copiilor cu dizabilităţi. Astfel va putea fi realizată o mai bună integrare socială, prin joacă, a copiilor cu deficienţe locomotorii", a completat viceprimarul.

Construcţia parcurilor va începe imediat, iar acestea urmează să fie inaugurate până la sfârşitul anului. Acestea sevor alătura zestrei de 124 de parcuri sau spaţii pentru joacă şi odihnă, majoritatea fiind utilate cu mobilier nou în ultimii ani. Cele mai cunoscute parcuri din oraş sunt Parcul Îndrăgostiţilor, Parcul Albastru, Parcul Diamant şi, desigur, Parcul Eroilor Români. În prezent se lucrează  la reabilitarea Parcului Făget, din cartierul 7 Noiembrie, iar costurile lucrărilor respective sunt acoperite în totalitate din bugetul local. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a salutat investiţia Minicipalităţii în parcuri şi spaţii verzi şi am menţionat că finanţările de acest gen vor continua şi în viitor.

n ultimele luni am analizat foarte multe proiecte pentru amenajarea de spaţii verzi în judeţul Mureş şi pot aduce garanţii că atâta vreme cât acestea sunt viabile, ele vor beneficia de tot suportul nostru pentru a fi implementate  şi pentru a obţine finanţarea europeană necesară", a declarat ministrul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite