Târgu-Mureş: Trei cazuri noi de gripă porcină confirmate în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Trei cazuri noi de gripă porcină confirmate în judeţ
Târgu-Mureş: Trei cazuri noi de gripă porcină confirmate în judeţ

Rezultatele de laborator au confirmat ieri apariţia a trei cazuri noi de gripă porcină în judeţul Mureş. Numărul de cazuri confirmate până acum a ajuns la 18.

Potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, din luna iulie, de când a început monitorizarea împotriva gripei porcine, în judeţ s-au înregistrat 18 cazuri confirmate, iar alte 73 de cazuri suspecte de infecţie cu virusul A/H1N1.

"Cele mai recente cazuri au fost confirmate joi, 5 noiembrie. "De la începutul monitorizării, din iulie 2009, au existat 91 de cazuri suspecte, din care 18 confirmate. Ultimele confirmări au apărut în cursul după amiezii de ieri (joi -n.r.) şi sunt trei cazuri, toate sunt locale din Târgu Mureş. Nu au fost niciuna dintre persoanele infectate  cu virusul A/H1N1 plecate din oraş, două sigur nu au părăsit Târgu-Mureşul, nu sunt rude, nu au legătură nici ca profesie, nici ca vecinătate. Cei trei pacienţi sunt doi bărbaţi şi o femeie. Două cazuri sunt internate la Clinica de Boli Infecţioase nr.1, iar al treilea caz urmează tratamentul de specialitate la domiciliu", a spus dr. Ovidiu Fărcaş, director coordonator adjunct al DSP Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite