Transylvania Horse Show electrizează Sighișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest sfârșit de săptămână, călăreți din lumea întreagă se întrunesc pentru a concura în Romania, în inima Transilvaniei. Va fi un sfârșit de săptămână dedicat sporturilor ecvestre și iubitorilor de cai, într-un peisaj idilic, în apropierea unuia dintre cel mai bine păstrate orașe medievale din Europa, Sighișoara.

Tineri călăreți de top din 15 țări vor concura la probe de dresaj și sărituri peste obstacole în cadrul concursului universitar Cupa Națiunilor, eveniment organizat în parteneriat cu AIEC (Asociația Internațională a Studenților Călăreți). Călăreți profesioniști vor concura la Probă Completă, disciplină compusă din probe de dresaj, cross-country și concurs de sărituri peste obstacole, în cadrul competiției CIC 1, eveniment organizat împreună cu FEI (Federația Ecvestră Internațională) și FER (Federația Ecvestră Română). Premiile din cadrul competiției însumează 4000 de euro.

Mureșenii vor putea asista și la un spectaculos Concurs de sărituri peste obstacole, în care se testează abilitățile tehnice în a sări, atât ale călărețului cât și ale calului, inclusiv suplețea, musculatura și condiția fizică a acestora. În arenă vor fi pregătite între 10-15 obstacole ce vor trebui sărite într-o ordine prestabilită. Spre deosebire de obstacolele de cross-country, aceste obstacole sunt compuse din elemente ce pot cădea liber, situație în care concurentul va primi puncte de penalizare. De asemena testul va fi cronometrat, fiecare secundă peste timpul stabilit fiind penalizată.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite