Transporturi ilegale de lemn oprite de polițiștii mureșeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lemnul furat a fost confiscat de polițiști
Lemnul furat a fost confiscat de polițiști

Polițiștii continuă verificările în tot județul, pentru a stopa furturile de lemn de foc din pădurile mureșene, mai ales că infracțiunile de acest gen se înmulțesc pe măsură ce se apropie sezonul rece.

Lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Deda au oprit pe drumul forestier Valea Bistrei, de pe raza comunei Deda, o autoutilitară la volanul căreia se afla un tânăr de 21 ani domiciliat în comuna Fărăgău, judeţul Mureş.

Acesta transporta cantitatea de 31,83 metri cubi de lemn rotund de fag, cu aviz de însoţire necompletat conform normelor în vigoare, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Rătoliţa, prejudiciul urmând a fi calculat ulterior.

Mai mulți agenţi de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Sovata, în urma realizării unei acţiuni pe linie de silvicultură, au oprit pe strada Praidului din oraşul Sovata, o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat de 61 ani, domiciliat în comuna Lupeni, judeţul Harghita, şi care transporta fără acte de provenienţă, cantitatea de 12 metri cubi de lemn de fag. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat la Ocolul Silvic Sovata.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite