Târgu-Mureş: Autostrada Transilvania ar putea continua până la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Autostrada Transilvania ar putea continua până la Târgu-Mureş
Târgu-Mureş: Autostrada Transilvania ar putea continua până la Târgu-Mureş

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu a afirmat ieri că după finalizarea tronsonului Câmpia Turzii-Cluj al Autostrăzii Transilvania, lucrările ar trebui continuate până la Târgu-Mureş.

Radu Berceanu consideră că lucrările s-ar putea realiza anul viitor, dacă se ajunge la o înţelegere cu firma Bechtel.

"Depinde foarte mult de ce bani vor fi alocaţi anul viitor şi anii viitori şi banii alocaţi depind foarte mult de felul în care noi cu toţii decidem să împărţim banii pe care îi avem la dispoziţie în bugetul de stat. Eu am avut mai multe discuţii cu conducerea Bechtel, şi cei de aici şi cei din străinătate au venit de mai multe ori şi ne vom adapta la nivelul de fonduri pe care îl vom avea anul viitor. Cel puţin, cred eu, că ar trebui mers până la Târgu-Mureş, într-o etapă imediat următoare, şi finalizate lucrările care sunt începute în zona Borş, viaductul şi toată acea porţiune, lucrări care în cursul anului viitor s-ar putea realiza", a spus Berceanu, citat de NewsIn.

Acesta a mai precizat că trebuie de asemenea finalizate lucrările de la Târgu-Mureş până la graniţă, iar că acestea ar trebui realizate tot de firma Bechtel.

"Pe o perspectiva mai lungă eu cred – depinde această situaţie de fondurile multianuale cum vor veni – că trebui să încercăm finalizarea porţiunii de la Târgu-Mureş până la graniţă, în sistemul în care există contractul cu firma actuală, cu firma Bechtel, pentru că sunt lucruri începute şi se pot face legăturile, iar în legatură cu porţiunea de la Braşov până la Târgu-Mureş, eu tot cu firma Bechtel am avut mai mult discuţii pentru diverse variante, nu neaparat am ajuns la o concluzie”, a mai spus Berceanu.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite