Târgu-Mureş: Profil / Mike ne oferă excursii virtuale pe Transfăgărăşan sau la Munchen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Profil / Mike ne oferă excursii virtuale pe Transfăgărăşan sau la Munchen
Târgu-Mureş: Profil / Mike ne oferă excursii virtuale pe Transfăgărăşan sau la Munchen

Pop Michael vă oferă ocazia de a vă transpune virtual în cele mai frumoase locuri. Adevărat pasionat de fotografie, a creat 360trip.ro.

Mike, cum îl ştiu prietenii, provine dintr-o familie de filologi însă a fost atras de inginerie.

“Primul calculator l-am avut undeva la şase ani, practic am crescut cu mâinile pe butoane, lucru care evident m-a condus spre inginerie”, explică el pasiunea pentru inginerie, IT şi mai apoi fotografie. Îşi aminteşte că încă înainte de apariţia camerelor digitale era unul din clienţii fideli ai studiourilor foto unde developa zeci de filme consumate în toate excursiile.

De la apariţia camerelor digitale, computerelor şi softurilor performante pasiunea s-a manifestat şi mai intens. “Am ajuns în situaţia în care carduri de 16 GB să-mi ajungă o zi. Îmi place foarte mult să fotografiez subiecte pe înserat sau noaptea, culorile fiind atunci mult mai intense şi efectele expunerilor lungi mai spectaculoase”, a mai explicat Mike. 

Excursii virtuale

Călătoreşte lunar şi 5.000 de km în scop profesional, dar nu se poate opri nici în timpul liber. Pentru cei care vor să admire sau să cunoască locuri speciale dezvoltă acum un site cu panorame, www.360trip.ro.

“E un mix între formarea de inginer, jobul care mă poartă în toate colţurile ţării, pasiunea pentru fotografie şi încercarea de a umple timpul liber cu un amestec dintre ingredientele amintite. Încerc să am cadre inedite, trebuie să apelez la bunăvoinţa autorităţilor pentru aprobări, aici aş aminti nesperatul răspuns pozitiv în 5 minute din partea Aeroportului Târgu Mureş dar şi totala indiferenţă  a altora. Spre deosebire de proiecte gen Google Street View care panoramează toate străzile din 50 în 50 de metri, încerc să prind toate atracţiile la care nu ajunge maşina neapărat”, ne-a mai explicat Mike. Astfel, cei care au fost într-o destinaţie pot retrăi emoţiile aventurii, iar ceilalţi pot afla sau descoperi opţiuni pentru explorare. Contribuie şi la cea mai mare comunitate de fotografi de panorame 360cities.net, panorame care apar şi pe Google Earth.

“Încerc să prind locuri diverse atât geografic cât şi ca specific pentru a nu fi subiectiv. Există foarte multe domenii pe care mai doresc să le dezvolt, un tur al cetăţilor săseşti, un tur al mănăstirilor din Moldova şi Bucovina. Încerc să actualizez conţinutul de mai multe ori pe săptămână, încât vizitatorul să nu-şi piardă interesul, astfel am ajuns de la 0 la 200 de exemplare în opt luni. Adresându-mă publicului larg îmi prinde foarte bine feedbackul, şi chiar sugestiile de locuri, subiecte, etc”, a conchis Michael Pop.

Intrebari şi raspunsuri

Ce sunt panoramele?

Sunt practic imagini care au 360 grade de jur împrejur şi 180 de grade de sus până jos, ca şi globul desfăşurat. Ca procesare lucrez o jumătate de zi pentru a obţine o panoramă la o calitate frumoasă.  De multe ori, din lipsă de timp, mă limitez la câteva ore de procesare şi accept o calitate medie, e compromisul pe care trebuie să-l faci când e hobby.

Cum ne va influenţa tehnologia peste 10 ani?

E poate motivul pentru care după cinci ani de facultate de inginerie, am trecut pe vânzări. La un moment dat calculatorul va suplini cea mai mare parte a inginerilor şi nu numai.  Cu siguranţă se va ajunge la un nivel foarte înalt de automatizare, programe care vor crea programe, etc.

Ce-i place

Îi plac călătoriile. “Am noroc că muntele e totuşi aproape şi nu pierd ore în şir în trafic. Îmi place să fug la munte, iarna aş da probabil fiecare oră liberă pe placă şi evident se adaptează cu succes activităţile conexe, vara bere rece şi iarna un vin fiert

Ce nu-i place

Nu-mi place îndobitocirea la care a ajuns acest popor minunat, nivelul infrastrucutrii din România - lucru care îmi răpeşte 80% din viaţă. Nu-mi plac nici starea staţiunilor şi lungimea „interminamilă” a pârtiilor de schi.

Profil

Data şi locul naşterii
4 iulie 1984, Târgu Mureş

Studii
Facultatea de Inginerie – specializarea calculatoare
Facultatea de Marketing şi Afaceri Economice Internaţionale

Activitate
Web developer
Administrator IT
Manager naţional vânzări

Stare civilă
Necăsătorit

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite