Training profesional pentru femeile din satele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile vor fi instruite de specialişti
Femeile vor fi instruite de specialişti

Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) anunţă începerea cursurilor de calificare şi recalificare a femeilor din comunităţile rurale din Mureş.

Cursurile oferite gratuit sunt deschise femeilor din aceste comunităţi, iar peste 200 de persoane sunt deja înscrise la programele de calificare/recalificare în meserii precum: bucătar, frizer, florar decorator, administrator pensiune turistică, inspector resurse umane, lucrător în comerţ şi lucrător în industria textilă.

La sfârşitul acestei săptămâni au fost programate primele cursuri, organizate la Bălăuşeri şi Fântânele, prin care femeile se vor pregăti în meserii precum bucătar şi florar decorator. Participantele vor primi la finalizarea cursurilor certificate de calificare recunoscute la nivel naţional de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA).

Aceste cursuri sunt organizate de Centrul de Suport din comuna Valea Viilor, Judeţul Sibiu. Centrul, deschis în septembrie 2010, oferă gratuit şi servicii de informare, instruire şi orientare profesională pentru femeile din localităţi rurale ale judeţelor Sibiu şi Mureş. Femeile care vin la acest Centru primesc consiliere profesională, sprijin în vederea obţinerii unui loc de muncă, informaţii practice despre pregătirea unui CV, sfaturi privind participarea la interviuri de angajare.

Până la încheierea proiectului, peste 500 de femei din mai multe judeţe din ţară vor finaliza cursuri de formare. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European şi bugetul naţional prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite