Târgu Mureş: Tragedie în comuna Band

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O familie din comuna Band a rămas pe drumuri după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări

Patru copii au rămas fără adăpost după ce unul dintre aceştia a dat din neatenţie foc la casă. Mama celor patru minori se afla împreună cu unul dintre copii la medicul de familie, timp în care fetiţa în vârstă de opt ani s-a jucat la sobă şi a dat foc saltelei. Astfel că acoperişul locuinţei a ars în întregime, prăbuşindu-se peste restul casei, în timp ce vecinii s-au uitat neputincioşi cum ard acareturile familiei.

Autorităţile locale întind o mână de ajutor
Autorităţile locale s-au implicat în rezolvarea acestui incident nefericit care a lăsat pe drumuri familia respectivă, astfel că dacă vremea o va permite, edilii susţin că cei loviţi de nenorocire se vor putea muta înapoi în casa lor în scurt timp

„Bătrânica, mama şi cei patru copii sunt cazaţi momentan la Fundaţia Rulotelor Olandeze, o asociaţie româno-olandeză care oferă sprijin în acest sens. Stau în spaţii special amenajate pentru astfel de situaţii. Momentan trăiesc din ajutorul social, ca multe alte familii de etnie rromă de la noi. Sperăm ca lucrările de reconstruire a casei acestora să nu depăşească două săptămâni”, ne-a declarat viceprimarul comunei Band, Domokoş Bartha.

Acesta a mai adăugat că banii necesari lucrărilor, aproximativ 12 mii de lei, sunt de găsit la bugetul local şi că materialele necesare reparaţiilor au fost deja cumpărate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite