Trafic îngreunat de zăpadă pe drumurile mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se circulă greu din cauza zăpezii
Se circulă greu din cauza zăpezii

Ninsorile abundente din ultimele 24 de ore au afectat traficul atât în Târgu-Mureş, cât şi în restul judeţului. Meteorologii anunţă răcirea vremii, iar drumarii se tem de posibila apariţie a poleiului pe străzi, care va afecta şi mai tare traficul rutier.

Târgu-Mureşul este acoperit de un strat de zăpadă gros de aproape 40 de centimetri, în urma căderilor abundente de nea din ultimele 24 de ore. Evident, acest lucru a afectat drastic traficul în tot oraşul. Se circulă greu în special pe străzile lăturalnice, unde maşinile de deszăpezire încă nu au intervenit. În plus, în judeţ situaţia este asemănătoare, cu un strat gros de zăpadă pe toate drumurile judeţene sau naţionale.

De peste 24 de ore se lucrează încontinuu, de ieri la ora 8.00. Am trimis toate cele 9 maşini de deszăpezire în tot oraşul şi vom lucra până când traficul va fi normal. Există străzi unde nu am intervenit, deoarece acestea nu fac parte din programul stabilit. Noi avem 150 de străzi de care ne ocupăm, din aproximativ 500, câte are oraşul nostru”, ne-a declarat Kagan Ildiko, şeful serviciului de Gospodărie comunală din Primăria Târgu-Mureş.

De ieri şi până azi, au fost utilizate în jur de 300 de tone de material antiderapant pe străzile din oraş, dar previziunile meteorologice anunţă răcirea temperaturilor şi apariţia gerului, ceea ce, cu alte cuvinte, înseamnă că e probabilă formarea poleiului.

Se circulă greu peste tot

În afara Târgu-Mureşului, situaţia este la fel de grea, atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene. În ciuda intervenţiei serviciilor de deszăpezire, zăpada se depune încontinuu. „Am intervenit cu 38 de utilaje şi cu peste 150 de tone de material antiderapant, dar peste tot există un strat de 1 centimetru de zăpadă, de care nu avem cum să scăpăm atât timp cât ninge constant. Iar dacă vine gerul, sarea îşi pierde utilitatea, deoarece la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius, aceasta nu mai poate preveni îngheţul. Vom continua să intervenim peste tot, până când situaţia va fi normală. Nu au fost, totuşi, semnalate blocaje în trafic, ceea ce e foarte bine”, a precizat Gheorghe Ispas, director Serviciul de Drumuri Naţionale Târgu-Mureş.

Pe DN 13 au existat cele mai multe probleme în ultimele ore. Mai precis, pe traseul dintre localitatea Mihai Viteazu şi Târgu-Mureş s-a intervenit cu material antiderapant iar zăpada a fost îndepărtată de pe carosabil, iar între Bălăuşeri şi Miercurea Ciuc, s-a dispus la frământarea zăpezii. Conform INMH, miercuri şi joi nu va mai ninge în judeţul nostru, dar temperaturile vor fi extrem de scăzute şi vom avea parte chiar de ger noaptea, cu temperaturi de -10 grade Celsius.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite