Tradiţiile populare din întreaga lume se reunesc la „Cununa Mureşeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Cununa Mureşeană” debutează mâine dimineaţă în oraşul nostru, fiind o incursiune originală şi spectaculoasă prin cultura şi tradiţiile altor popoare.

Scopul evenimentului este de a crea o punte spirituală între diferite culturi, fiecare dintre ele cu un bagaj impresionant de tradiţii şi obiceiuri. Târgumureşenii vor avea ocazia, în acest fel, să ia contact cu modul de viaţă şi de exprimare artistică a altor popoare şi, totodată, să conştientizeze bogăţia tradiţiei spirituale româneşti. Pe mureşeni îi aşteaptă o adevărată sărbătoare a cântecului, dansului şi portului popular oferită de artişti din ţări precum Rusia, Serbia, Cehia, Israel, Bulgaria, Turcia, Croaţia şi Mayotte (Africa n.r.). Astăzi au sosit artiştii, care au vizitat punctele de atracţie ale oraşului nostru.

Paradă în centrul oraşului

Startul festivalului „Cununa Mureşeană” va fi marcat cu o spectaculoasă paradă a portului popular care se va desfăşura în Piaţa Trandafirilor începând cu ora 10.00, urmând ca la finalul paradei, delegaţiile vor fi primate de oficialităţile municipiului şi ale judeţului. „Va fi închis sensul de circulaţie din centrul oraşului care duce către Palatul Culturii, iar fiecare trupa, acompaniată de propriul taraf, va mărşălui prin centrul oraşului, va dansa şi îşi va prezenta portul popular trecătorilor. În total vor fi aproximativ 260 de artişti”, ne-a declarat Mariana Cioloboc, director de program în cadrul evenimentului. Tot mâine, dar de la ora 19.30, pe scena Teatrului de Vară vor evolua ansamblurile prezente în festival, iar joi de la ora 10.00, în diferite puncte ale oraşului vor avea loc momente de animaţie în cadrul cărora târgumureşenii vor avea ocazia să-i vadă îndeaproape şi să intre în contact cu oaspeţii de peste hotare ai festivalului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite