Toth Lehel Károly: Ştie toate secretele jocului de poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru Toth Lehel Károly a pokerul înseamnă nu numai o pasiune, ci şi un mod de viaţă, în care inteligenţa joacă cel mai important rol.

Toth Lehel Károly este un jucător de poker cunoscut de mulţi în mediul virtual. Ceea ce a început ca o pasiune a devenit, încet-încet, un mod de viaţă. „Când stau la masa de joc încerc să observ toate mişcările adversarilor. De cele mai multe ori nu joc cărţile pe care le am în mână, ci adversarul. Este un joc psihologic, nu de noroc. Sigur, şi norocul joacă un oarecare rol în acest joc, dar în primul rând este vorba de inteligenţă şi psihologie. Adrenalina este mereu prezentă, mai ales atunci când cresc mizele sau când avansezi la un turneu de poker. Încerc să-mi menţin calmul, dar de multe ori inima îmi bate tare de tot", explică Lehel.

Jocul de poker implică, de asemenea, mult calcul şi matematică. „Unii jucători calculează şansele adversarilor în funcţie de cărţile pe care le au în mână. Ei bine, chiar dacă acest mod de a juca poate aduce rezultate excelente, eu nu calculez şansele, ci mai degrabă merg pe intuiţie şi pe analiza jocului adversarului. Cred că este o modalitate mai eficientă decât calculele matematice", spune Lehel.  

Poker Face: să nu arăţi nicio emoţie

Lehel consideră că actoria are un rol crucial în jocul de poker, fie că joci la masă sau online. „Trebuie să fii un actor bun, să nu te laşi copleşit de sentimente când pierzi sau să nu devii prea încrezător atunci când ai cărţi bune. Şi mai ales să nu arăţi aceste sentimente, pentru că mulţi adversari te pot citi şi toate calculele iniţiale se pot duce de râpă", explică tânărul.

Pentru Lehel, pokerul nu înseamnă bani, ci mai degrabă o continuă formare a personalităţii. „Poate suna ciudat, dar chiar dacă poţi câştiga mulţi bani din poker, nu acest lucru este cel mai important. Trebuie să joci din pasiune. În poker cel mai important este să poţi uita, aşa cum spunea un jucător celebru în urmă cu ceva timp. Eu nu am câştigat mulţi bani, dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate. Pur şi simplu am jucat la mese cu mize nu foarte mari, pentru a pătrunde tainele jocului şi ale jucătorilor. După ce ai observat un defect al unui jucător, deja te poţi numi învingător. Toţi emit semnale, ca să zic aşa. Trebuie doar să fii foarte atent şi atunci ai prima şansă la masă sau chiar în pokerul online. Aici nu vezi faţa oamenilor, dar anumite mişcări, parcă stereotipice, pot divulga modul în care joacă adversarul", spune Lehel.

Pokerul a devenit o mare afacere. Puţini ies din sistem, odată ce au gustat satisfacţiile jocului. „Am jucat cu amatori şi cu profesionişti. Ceea ce îi leagă este pasiunea imensă pentru joc sau cel puţin curiozitatea. Personal, nu aş renunţa la acest joc. Este antrenant pentru minte, pentru personalitate şi, practic, un mod de viaţă pentru toţi cei care au gustat secretele acestui joc. Poţi să cunoşti oameni care mai de care, uniţi de aceeaşi pasiune, dorinţă pentru adrenalină şi pentru un joc de calitate, în care inteligenţa este factorul principal", conchide Lehel.

Întrebări şi răspunsuri:

Care sunt cărţile cu cele mai mari şanse de câştig la Texas Holdem?

Doi de aşi, un as şi un popă. Acestea sunt considerate cele mai bune cărţi. Oricum, de multe ori nu contează. Depinde cum le joci sau, mai degrabă, de cum joacă adversarul tău. Dacă nu măreşte miza la început şi intrii la flop, poţi să câştigi mult şi cu cărţi mult mai rele, precum un şapte cu un trei de pildă.

Cât de mult riscă un jucător la masa de poker?

Depinde ce fel de jucător eşti. Un jucător agresiv riscă mai mult, dar poate câştiga bani frumoşi. Unul defensiv riscă mai puţin, dar dacă joacă bine, poate rămâne în joc până la masa finală.

Profil:

Născut: 16 septembire 1989, Târgu-Mureş

Studii: Liceul „Electromureş", specializarea tehnică electro-mecanică

Stare civilă: necăsătorit

Ce-i place?

„Îmi plac oamenii, care sunt sinceri şi care ştiu să se distreze din plin. Îmi place să ies cu prietenii, să jucăm poker, darts sau chiar fotbal. Îmi plac oamenii, în general, până la proba contrarie, desigur. Pot să spun că mă înţeleg bine cu toată lumea."

Ce nu-i place?

„Nu-mi plac oamenii ipocriţi, îngâmfaţi şi care se gândesc numai la valoarea banilor. Prietenii sunt mult mai importanţi decât toţi banii din lume. Detest oamenii care torturează animalele, mai ales câinii, mi se par lipsiţi de suflet."

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite