Tokes vrea primar maghiar la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokes vrea primar maghiar la Târgu-Mureş
Tokes vrea primar maghiar la Târgu-Mureş

După ce a declarat că există un "fenomen anti-maghiar" în România, vicepreşedintele Parlamentului European a afirmat că numai un primar de etnie maghiară poate proteja valorile etniei din care face parte.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, susţine că alegerea unui primar maghiar la Târgu Mureş, în 2012, poate fi "ultima şansă" pentru maghiari de a-şi "apăra" comunitatea şi şcolile. Tőkés László a făcut referire la mai multe acţiuni pe care el le consideră antimaghiare şi care atentează la demnitatea minorităţilor din România. Printre cele care se referă la judeţul Mureş se numără regionalizarea care nu ţine cont de etnia celor din Ţinutul Secuiesc, problemele referitoare la declararea etniei din chestionarele de la recensământul populaţiei dar şi scandalul iscat la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş.

Tokes a făcut un apel la toate organizaţiile maghiare să discute şi "să facă tot ce le stă în putinţă" pentru ca următorul primar al municipiului Târgu Mureş să fie maghiar.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite