Tinerii mureşeni pot afla tainele speologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frumusețile Parcului Natural Apuseni vor fi prezentate într-un material de promovare
Frumusețile Parcului Natural Apuseni vor fi prezentate într-un material de promovare

Cursul de speologie costă 25 de lei de persoană, iar înscrierile se fac până săptămâna viitoare.

Mureşenii iubitori de natură, care vor să afle mai mult despre bogăţiile munţilor din ţară se pot înscrie la un curs de specologie organizat de Casa de Cultură a Studenţilor în parteneriat cu Asociaţia Speologică Geoda.

Cursul se desfăşoară pe durata unei luni, iar întâlnirile au loc în fiecare marţi şi joi. „Înscrierile se pot face până săptămâna viitoare, iar la curs pot participa tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani”, a precizat Ana Maria Galea, purtător de cuvânt al Casei de Cultură a Studenţilor. 

Cursanţii vor învăţa noţiunile de bază folosite în speologie, vor putea deosebi diferite tipuri de peşteri, avene şi depuneri minerale din peşteri, vor parcurge galerii subterane cu diferite grade de dificulatate şi îşi vor însuşi diverse strategii de protecţia a peşterilor.

Cursurile vor fi ţinute de către profesorul de geografie Marius Cigher, de la Universitatea „Dimitrei Cantemir”, iar la finalul acestora participanţii vor da un test, iar primii trei clasaţi vor beneficia gratuit de un curs de tehnică speologică alpină, organizat de Federaţia Română de Speologie în Munţii Apuseni”, a mai spus Ana Maria Galea.

De asemenea, la sfârşitul cursului, toţi participanţii vor avea ocazia să experimenteze practic cunoştinţele teoretice acumulate. „Cursul se va încheia cu o excursie tematică în peşterile  Munţilor Apuseni”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Potrivit acesteia, taxa de participare la cursul de specologie este de 25 de lei de persoană.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite