Târgu-Mureş:Portret/Pentru Nagy Timea sportul înseamnă viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret/Pentru Nagy Timea sportul înseamnă viaţă
Târgu-Mureş:Portret/Pentru Nagy Timea sportul înseamnă viaţă

Fostă atletă de performanţă, ea este una dintre cele mai apreciate instructoare de fitness şi aerobic din Târgu-Mureş.

Într-o lume în care timpul nu e suficient pentru a acorda o mică atenţie fizicului nostru, Timea este un veritabil exemplu de urmat. Sportul şi atenţia pentru sănătatea fizică reprezintă câteva dintre cele mai importante criterii prin care ea îşi ghidează viaţa.

„Când eram mică, debordam de energie şi alergam tot timpul. Mă jucam fotbal cu prietenii, mă căţăram în copaci, eram o fetiţă foarte activă. La 11 ani am început să practic atletismul, la proba de sprint, domeniu pe care aş fi dorit să-l urmez şi după terminarea liceului, însă nu a mai fost cazul”, povesteşte mureşeanca. În pofida numeroaselor premii obţinute de Timea la concursurile de atletism, tatăl ei nu a fost de acord ca ea să încerce o carieră în sport, din considerente financiare. Totuşi, acest lucru nu a oprit-o pe frumoasa mureşeancă să continue să trăiască o viaţă în ritm alert.

Mens sana in corpore sano
„Sportul înseamnă totul pentru mine. Înseamnă un stil de viaţă fără de care nu îmi pot imagina propria existenţă”, afirmă Timea, care de 7 ani este instructoare de fitness şi aerobic, un domeniu care o pasionează. Fiind o ramură în care sănătatea fizică este obţinută prin sport, ea are grijă să ofere „elevilor” ei cele mai bune condiţii şi sfaturi pentru a avea corpul perfect.

„Este o plăcere să îi învăţ pe alţii cum să ajungă la o condiţie fizică remarcabilă. Îmi sacrific întotdeauna din timp pentru cei pe care îi instruiesc. De-a lungul acestor ani am întâlnit doamne lipsite de perseverenţă şi care vroiau rezultate imediate, fără să combine toate elementele care intră în procesul de clădire a unei siluete de invidiat, dar până la urmă am reuşit să le fac să înţeleagă că o alimentaţie sănătoasă, combinată cu un efort fizic susţinut şi o mentalitate pozitivă au mereu rezultatul scontat”, spune tânăra.

Visează la concursuri de fitness
Timea e conştientă de faptul că sportul o va ghida în viaţă şi îşi doreşte să îşi poată exprima dragostea faţă de fitness la concursuri de specialitate. „E foarte dificil să găsesc sponsori, dar sunt sigură că voi reuşi într-un final să urc pe podium la astfel de competiţii”, spune ea. În ceea ce priveşte viitorul, cea mai mare dorinţă este să devină instructor personal de aerobic şi să deţină propria ei sală de fitness. „Sunt conştientă că nu va fi uşor, dar mereu am fost ambiţioasă şi mi-am atins obiectivele. Voi urma cursuri, voi investi în mine şi prin multă muncă voi avea propria mea sală de fitness”, declară Nagy Timea.

Profil
Nagy Timea

Născută
13 februarie 1981, la Târgu-Mureş

Educaţie
Universitatea Spiru Haret

Activitate
Instructoare de fitness şi aerobic

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Îmi place să cunosc oameni noi, dar în condiţiile în care petrec foarte mult timp printre oameni, apreciez momentele de singurătate. Citesc foarte mult, îmi place să-mi cizelez creierul citind. Scriitorii mei preferaţi sunt Osho şi Pascal Bruckner”, afirmă Timea.

Ce nu-i place
„Sunt o persoană tolerantă, dar nu-mi place să văd că oamenii nu sunt deschişi la nou. Nu îmi plac cei care nu fac nimic pentru sănătatea lor, mai ales că informaţii există peste tot, iar ei refuză până şi informaţia legată de sănătate”, spune tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
Cât de importante sunt exerciţiile fizice pentru un om sedentar?
E.N.:  Eu sunt de părere că mintea sănătoasă nu poate exista decât într-un corp sănătos, astfel că sunt extrem de imporatante condiţia şi efortul fizic. Condiţia fizică bună ajută la prevenirea bolilor, iar omul sănătos fizic oferă un mai bun randament la locul de muncă şi în societate.

Câte şedinţe de exerciţiu fizic recomanzi pentru o săptămână?
E.N.: Sunt necesare minim 40-60 de minute de activitate fizică, de 3 ori pe săptămână. Până şi mersul pe jos este util. Cert e că efortul fizic este necesar pentru toată lumea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite