Ţiganii, încurajaţi să nu renunţe la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţiganii, încurajaţi să nu renunţe la educaţie
Ţiganii, încurajaţi să nu renunţe la educaţie

Asociaţia Divers şi Asociaţia Pakiv România organizează o campanie de informare şi constientizare a ţiganilor din judeţ cu privire la importanţa educaţiei.

Campania se va desfăşura până în 17 iunie, timp în care reprezentanţii asociaţiilor vor fi prezenţi în zece localităţi din judetul Mureş (Târgu-Mureş, Band, Băgaciu, Glodeni, Grebenişu de Câmpie, Ogra, Sînpaul, Târnăveni, Iernut şi Luduş).

Obiectivul principal al campaniei este informarea elevilor de etnie romă din clasele a VII-a şi a VIII-a şi a părinţilor acestora despre necesitatea  continuării educaţiei formale prezentându-se profilele şi numărul locurilor suplimentare de la liceele din judeţul Mureş pentru anul şcolar 2011-2012 şi importanţa participării tuturor copiilor la procesul educaţional începând cu grădiniţa.

Campania, denumită ”Acum ai o şansă în plus, învaţă mai departe!” a persoanelor de etnie romă, face parte din activitatea 4 privind conştientizarea comunităţii de romi privind teme legate de sănătate, educaţie şi integrarea socială a proiectului “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritară 6 –Promovarea incluziunii sociale. Domeniul major de interventie 6.2- Îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite