Terenuri noi de fotbal şi tenis la Complexul Weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta bază A.S.A. din Complexul de Agrement „Mureşul” va fi modernizată în acest an. Mini complexul va purta numele de „Academia fotbal-tenis”, noua bază sportivă îmbogăţind astfel zestrea oraşului. Faptul că „Weekend”-ul este considerat ca fiind „Perla Târgu-Mureşului” nu mai e o noutate, iar planurile Municipalităţii în ceea ce priveşte complexul de agrement vor betona, cu siguranţă, concepţia respectivă în

Un mini complex sportiv va fi amenajat la „Weekend”, prin modernizarea terenurilor de fotbal şi de tenis, precum şi a hotelului fostei baze A.S.A. din cadrul Complexului de Agrement şi Sport „Mureşul”. Astfel, localnicii vor putea face sport ca-n Vest, condiţiile oferite de noile terenuri urmând a fi dintre cele mai bune. În urma lucrărilor de modernizare vor exista cinci terenuri cu zgură şi unul cu suprafaţă sintetică pentru tenis de câmp, precum şi două terenuri de fotbal, ambele cu gazon natural.

Conform proiectului, mini complexul va purta numele de „Academia fotbal-tenis”, noua bază sportivă urmând să îmbogăţească zestrea Complexului Weekend. Va fi un spaţiu în care mureşenii se vor putea simţi bine şi vor putea practica diverse activităţi sportive pe placul lor”, ne-a declarat Aurel Trif, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş. Muncitorii lucrează de zor pentru reamenajarea ruinei care a fost baza A.S.A. de pe malul Mureşului, urmând să facă o pauză doar pe timpul Festivalului Peninsula, de la sfârşitul lunii august.

Ruina începe să prindă culoare

Baza A.S.A. a fost inaugurată în anii ’70 pentru fosta echipă de fotbal A.S.A. Târgu-Mureş, fiind pe-atunci o adevărată bijuterie întinsă pe 2,2 hectare de pământ. Din cauza faptului că nu a mai fost utilizată de nimeni odată cu dispariţia de pe scena sportivă a clubului mureşean, baza (care cuprinde un mini-hotel, teren de fotbal cu tribune şi teren de antrenament, de zgură, plus terenuri de tenis acoperite cu zgură) a devenit o veritabilă Mecca a hoţilor şi oamenilor fără adăpost. Din hotel s-a furat cam tot ce se putea căra, iar terenurile au intrat într-o stare avansată de degradare. În urmă cu un an, Ministerul Tineretului şi Sportului a încredinţat baza Primăriei, iar după efectuarea unui studiu de fezabilitate al lucrărilor de modernizare, acestea au putut începe. Reabilitarea fostei baze A.S.A. va costa municipalitatea aproximativ 2 milioane de lei (1,6 milioane fără TVA).


Terenuri de sport moderne la Weekend

Nu doar viitoarea „Academie” le va oferi mureşenilor şansa de a practica sportul la cel mai înalt nivel. În această perioadă, la Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul” sunt efectuate lucrări de modernizare a tuturor terenurilor de sport din incintă. Astfel, pe terenurile de baschet şi tenis cu piciorul se aplică un covor de pudretă, pentru o mai bună protecţie a gambelor atleţilor şi o aderenţă pe măsură. „Numeroase echipe amatoare din oraş ne-au solicitat să reabilităm terenurile din cadrul complexului Weekend. E un semn de normalitate şi de dezvoltare, acesta că sportul începe să cuprindă un număr tot mai mare de mureşeni şi ne bucură să vedem cum terenurile din cadrul complexului sunt mereu ocupate de localnici de toate vârstele”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite