Ţerbea şi-a vândut elicopterul "cu scandal" şi şi-a luat unul mai încăpător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţerbea şi-a vândut elicopterul vechi, cel în care se presupune că ar fi dat mită fostului şef al CCA (foto: ziarelive.ro)
Ţerbea şi-a vândut elicopterul vechi, cel în care se presupune că ar fi dat mită fostului şef al CCA (foto: ziarelive.ro)

Omul de afaceri mureşean Sorin Ţerbea, care îndeplineşte şi funcţia de reprezentant al futsalului în Comitetul Executiv al FRF, şi-a vândut elicopterul cu presupusa mită dată fostului preşedinte CCA, Vasile Avram, pentru a-şi cumpăra unul mai mare cu care să îi transporte pe jucătorii naţionalei.

După ce FRF a anunţat că fiecare tricolor care a ajuns până în sferturile de finală ale Campionatului European din Croaţia va primi aproximativ 1.500 de euro, Ţerbea a afirmat că îi va premia pe cei şase componenţi ce sunt legitimaţi la Târgu Mureş, Florin Matei, Robert Lupu, Răzvan Radu, Dumitru Stoica, Csomo Alpar, Florin Ignat, plus Cosmin Gherman, cu o sumă dublă faţă de cea oferită de forul prezidat de Mircea Sandu, aproximativ 3.000 de euro.

"M-am gândit să aduc tricolorii cu elicopterul pe vremea asta urâtă. D-asta l-am vândut pe cel ghinionist de 5 locuri, pentru a lua unul mai mare, de 7 locuri. Ca să poată intra toţi jucătorii de la Târgu Mureş ce joacă la naţională, plus Gherman (n.r. - jucător dat afară de la City'us Târgu Mureş, care în prezent evoluează la United Galaţi)", a spus Ţerbea.

Mită de 19.000 de euro?

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori împotriva lui Ţerbea şi a lui Avram au rezultat următoarele:

"La data de 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal F.C.M. Târgu-Mureş – Universitatea Cluj din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, inculpatul Avram Vasile a primit de la inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, prin doi intermediari, suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012. În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Tîrgu-Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite