UPDATE Sorin Ţerbea va rămâne în arest până cel târziu luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceristul mureşean Sorin Ţerbea rămâne în arest foto ardevarul
Afaceristul mureşean Sorin Ţerbea rămâne în arest foto ardevarul

Afaceristul mureşean implicat în scandalul de corupţie din fotbalul românesc va fi eliberat pe cauţiune, suma care îi va aduce libertatea fiind de 35.000 de lei.

Update 9.45: Sponsorul neoficial al lui FCM Târgu Mureş, Sorin Ţerbea, a primit a acceptul Tribunalului Bucureşti de a fi cercetat în libertate şi aşteaptă acum judecarea recursului formulat de procurorii DNA.

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea afaceristului mureşean pentru o cauţiune de 35.000 de lei. DNA a contestat decizia, astfel că Ţerbea va mai rămîne în detenţie cel mult pînă luni. Curtea de Apel are termen 48 de ore să judece recursul din momentul formulării acţiunii. Avram şi Ţerbea au fost arestaţi preventiv 29 de zile, pe 25 septembrie, fiind acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită în formă continuată, de 19.000 de euro.

UPDATE 15.20: Instanţa de la Tribunalul Bucureşti care a judecat astăzi cele două cereri făcute de apărărtorii lui Sorin Ţerbea a acceptat-o pe cea de eliberare pe cauţiune. Cauţiunea este în valoare de 35.000 de lei, sumă care a fost pusă la dispoziţia judecătorilor încă de ieri.

Procurorii DNA au anunţat că vor face recurs, iar până la judecarea acestuia, afaceristul mureşean va rămâne în arestul Poliţiei.
Conform procedurilor judiciare româneşti, plata cauţiunii nu este singura condiţie pentru eliberare. Curtea de Apel va decide dacă anchetarea lui Ţerbea în stare de libertate influenţează sau nu dosarul.

Tribunalul Bucureşti a stabilit la 35.000 de lei valoarea cauţiunii în cazul lui Sorin Ţerbea, informează gsp.ro. Aceşti bani se vor depune într-un cont bancar, iar dacă instanţa decide mâine eliberarea lui Ţerbea, atunci suma respectivă trece în proprietatea statului. În caz contrar, banii revin omului de afaceri mureşan.

Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv în 25 septembrie, într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită.

Rămâneţi pe mures.adevarul.ro! Vom reveni cu amănunte odată ce vor apărea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite