Târgu-Mureş: Profil/Paul Socol: „Teatrul este drogul meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Profil/Paul Socol: „Teatrul este drogul meu”
Târgu-Mureş: Profil/Paul Socol: „Teatrul este drogul meu”

Tânărul actor nu îşi concepe existenţa făcând altceva în afară de teatru. Deşi cântă şi într-o formaţie, muzica sa este o îmbinare între sunet şi elemente de actorie.

Prietenii săi spun despre Paul că e un om cu un mare simţ al umorului. Lucrul acesta se vede nu numai pe scena de teatru, unde gesturile sale stârnesc uneori hotote de râs ci şi în clubul unde cântă, alături de prietenul său Vizi, cover-uri după piese celebre, dar şi parodii după manele sau melodii româneşti.

Teatru la îndemnul mamei
Paul a ajuns să studieze teatrul dintr-o întâmplare. „Eram înainte de examenul de capacitate şi mama mi-a sugerat să aleg şi teatru printre opţiunile mele pentru liceu. Am ascultat-o şi am fost admis la liceu la secţa actorie”, spune Paul. N-a regretat nici un moment decizia luată, chiar dacă liceul a fost mult mai greu decât se aşteptase. „Eram la clasa actriţei Melania Ursu în Cluj şi deşi eram nişte copii învăţam poezie protestatară, dar făceam şi exerciţii dramatice legate de moarte şi sex, ceea ce pentru noi a reprezentat o maturizare mult prea rapidă”, spune Paul.

Chemarea scenei
Actorul a urcat pe scena teatrului încă din timpul liceului, lucru care l-a bucurat, dar l-a şi dezamăgit, pentru că văzuse şi culisele neplăcute ale teatrului. „În timpul liceului mă bucuram să pot juca orice. Aş fi spălat şi pe jos doar să fiu în teatru. Partea proastă era că vedeam şi latura urâtă a acestuia, iar la un moment dat mă gândeam să renunţ. Am avut noroc că o persoană foarte specială în viaţa mea, m-a făcut să văd şi partea frumoasă a teatrului şi am continuat”. După admiterea la Universitatea de Artă Teatrală, Paul şi-a dat seama că nu poate trăi fără teatru. „Teatrul e singurul lucru în viaţa mea de care nu m-a putut lăsa. Am încercat să fac şi altceva, dar nu pot, e ca un drog. Nu ştiu ce va fi pe viitor, ştiu doar că vreau să fac teatru”, mărturiseşte Paul.

Bucuria de a cânta
Din anul I de facultate Paul a îmbinat actoria cu muzica. „Întâmplarea a făcut să-i întîţnesc pe Vizi şi pe Zsolt, doi colegi de-ai mei de la actorie, secţia maghiară, ce cântau pe holurile universităţii. Le-am zis ca vreau să cânt cu ei şi aşa a început totul”, spune Paul. Repertoriul trupei nu conţine doar cover-uri după piese celebre ci şi parodii după manelele lui Liviu Guţă şi piesele celor de la 3 Sud Est sau Andre. „Toate vin din bucuria de a cânta împreună. Aud o piesă şi mi se pare că ar suna foarte bine pe ritm de jazz sau blues, aşa că o adaptez. Eu vreau însă să rămân actor, de cântat cânt după ureche, n-am făcut şcoală de muzică, în schimb improvizez foarte bine”, spune Paul.


Întrebări şi răspunsuri?

Ce vei face după ce vei termina facultatea?
Mă sperie idea de a termina facultatea. Mi-e teamă că nu ştiu ce voi face, cu cine voi lucra, unde voi juca, pentru că nu prea sunt locuri scoase la concurs în teatre. Practic, după facultate trebuie să o iei de la început, dar orice ar fi voi continua pe acest drum.

Îţi faci planuri de viitor?
 Nu vreau să mă gândesc la ziua de mâine, îmi place să trăiesc în prezent. Îmi place impovizaţia aşa că mă arunc în ziua de mâine şi sunt sigur că voi improviza ceva şi mă voi descurca.

Ce-i place:

Apreciez modestia la oameni. Îmi place sinceritatea şi sunt înnebunit după simţul umorului. Ţin foarte mult la oameni. Îmi place să fumez, din păcate mult prea mult şi prea costisitor. Îmi place muzica, îmi place să citesc. Îmi plac jocurile pe calculator pentru că mă relaxează.

Ce nu-i place:
Nu-mi plac oamenii care se umflă în pene şi nici cei care stau într-un oraş şi nu ştiu ce instituţii culturale sunt în acesta. Nu-mi place să fac curăţenie, sunt dezordonat dar organizat în dezordinea mea.

Profil:
Data naşterii:
9 iulie 1986 la Cluj Napoca
Studii:
U.A.T. secţia actorie, master actorie anul II
Profesie:
Actor
Stare civilă:
Necăsătorit
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite