Teatrul Naţional nu mai are bani pentru salariile actorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia financiară a Teatrului Naţional este dezastruoasă foto arhivă
Situaţia financiară a Teatrului Naţional este dezastruoasă foto arhivă

Actorii Teatrului Naţional din Târgu-Mureş riscă să nu-şi mai primească salariile până la finalul anului şi asta din cauza problemelor financiare prin care trece instituţia de cultură.

Noul director al Teatrului Naţional, Gasparik Attila a prezentat situaţia financiară grea prin care trece instituţia pe care o conduce. Acesta a arătat că nu teatrul nu mai are mbani de salarii, din cauza încasărilor scăzute. Acestă scădere se datorează şi lucrărilor efectuate de muncipalitate în Piaţa Teatrului, care a îngreunat accesul publicului la teatru.

"Am preluat teatrul în haos. De ani de zile se tot fac renovări care nu se mai termină. Problema  este că ne-am planificat în buget venituri de 420.000 de lei şi am încasat doar 190.000 de lei pentru că nu avem acces la cladire decât prin spate",
a spus directorul.

O altă problemă cu care se confruntă noua conducere este starea clădirii teatrului. Aici lucrările de reabilitare au început în 2005 dar nu s-au finalizat nici până astăzi. Gasparik Attila a precizat că îi va prezenta situaţia ministrului Culturii, mai ales că Primăria şi Poliţia Locală a dat deja avertismente conducerii instituţiei cu privire la renovarea faţadei exterioare. 

Teatrul Naţional se pregăteşte însă de începerea stagiunii din acest an, urmând ca săptămâna viitoare să anunţe noile premiere.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite