Teatrul Naţional în prag de colaps. Veniţi la spectacole pentru a salva teatrul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Publicul mureşean va putea viziona atât spectacolele în premieră cât şi cele din stagiunea trecută
Publicul mureşean va putea viziona atât spectacolele în premieră cât şi cele din stagiunea trecută

Teatrul Naţional din Târgu-Mureş se confruntă cu grave probleme financiare, dar conducerea instituţiei speră că noile spectacole să atragă din nou publicul mureşean în sala de spectacole. Cumpărând bilete şi abonamente, mureşenii îşi pot salva teatrul din colaps.

Teatrul Naţional mureşean, unul dintre simbolurile oraşului, traversează în această perioadă o gravă criză. Cei trei ani în care instituţia n-a avut un management stabil, la care s-au adăugat lucrările de reabilitare a clădirii, nefinalizate nici până în prezent, precum şi lucrările din Piaţa Teatrului, care au îngreunat accesul publicului la spectacole au adus Teatrul Naţional în pragul colapsului. Noua conducere încearcă însă să revitalizeze acest teatru şi să redea publicului mureşean bucuria de-a viziona spectacole reuşite.

Stagiunea 2011-212 va începe joi, 22 septembrie cu spectacolul "N-am bani, nu plătesc", o comedie scrisă de Dario Fo şi regizată de Marius Oltean. Acest spectacol este primul dintr-un şir de patru premiere, pe care Teatrul Naţional le va găzdui în acest an.

Astfel, până la finalul acestui an, mureşenii vor putea vedea spectacolele "O zi din viaţa lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Ştefan Iordănescu, "Căsătoria" de Gogol, în regia lui Imamutdinov Tofan Rifovitch, regizor invitat din Rusia, "Hieronymus Bosch", în regia lui Nic Ularu. Teatrul Naţional nu i-a uitat nici pe melomanii mureşeni, pentru că aceştia se vor putea bucura şi de  spectacolul de operă, "Bal Mascat" de Giuseppe Verdi, în regia lui Tamas Ascher. 

Actorii vor relua spectacole care au avut deja premiera, cum ar fi "Zorba Grecul", "Iunie", "Clinica amanţilor", "Scandal la operă", "Călătorie spre centrul pământului", "Aniversarea" şi "Campionatul de improvizaţie".

Pentru a putea viziona spectacolele publicul îşi va putea achiziţiona unul dintre cele patru abonamente:

Abonament Mecenat „Paul Gusty” – valabil la toate premierele, la spectacolul de operă și la Balul Actorilor – preț 500 lei

Abonament premieră – valabil la 4 premiere și la spectacolul de operă – 80 lei

Abonament flexibil pentru adulți – valabil la 4 spectacole la alegere – 50 lei

Abonament flexibil pentru pedagogi- valabil la 4 spectacole la alegere din repertoriul teatrului- 30 de lei

Abonament flexibil pentru elevi, studenți și pensionari – valabil la patru spectacole la alegere – 25 lei

Biletele la spectacole costă 20 de lei pentru premiere, 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii la restul spectacolelor.

Abonamentele vor fi valabile si la unul dintre spectacolele secţiei maghiare, subtitrare în limba română: "Platonov" în regia lui Zsolt Harsanyi, "Un cuplu de români amărâţi vorbitori de polonă", regia Theodor Cristian Popescu şi  "Îmblânzirea scorpiei", regia Sorin Militaru.

Abonamentele se pot achiziţiona începând de mâine de la Agenţia de Bilete din Palatul Culturii, între orele 12-00-17.30.





Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite