Taxele și impozitele locale au fost colectate în proporție de 95% la Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Târgu-Mureșului, Dorin Florea
Primarul Târgu-Mureșului, Dorin Florea

Prioritatea municipalităţii în perioada actuală o constituie execuţia bugetară, a cărei analiză, după 6 luni, demonstrează că  nu sunt probleme la colectarea taxelor şi impozitelor.

Acestea au fost colectate în proporţie de peste 95%, conform primarului Dorin Florea. „Este o lecţie pentru cei care şi-au manifestat intenţia să ridice primăriilor dreptul de a colecta impozitele şi taxele locale”, a comentat edilul-şef, anunţând că, o reuniune a primarilor municipiilor şi oraşelor va fi organizată la începutul anului viitor, vizând propunerea de a se adopta normative clare, unitare în acest domeniu.

Privind noile reglementări în domeniul asigurării obligatorii a locuinţelor, primarul opinează că nu este corectă măsura aplicării, de către primărie, de amenzi celor care nu se achită de obligaţia de a-şi asigura locuinţa, urmând a se căuta metode şi soluţii în această privinţă. Pentru cei care doresc să cumpere terenuri proprietate de stat, aflate în vecinătatea imobilelor sau în curţile comune, primăria va acorda facilităţi de plată, în intenţia de a sprijini şi încuraja mediul de afaceri, în interesul oraşului, a anunţat, de asemenea, primarul municipiului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite