Taxele Aeroportului din Cluj sunt exagerat de mari, afirmă reprezentanţii Aeroportului Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeroportul Cluj
Aeroportul Cluj

Conducerea Aeroportului Trtansilvania din Târgu-Mureş au oferit un răspuns la acuzaţiile aduse de către Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj, care afirma că aeroportul mureşean practică o concurenţă neloială faţă de Cluj, prin taxele mult prea mici pe care le practică.

Consiliul Judeţean Cluj a obţinut o hotărâre judecătorească de suspendare a tarifelor practicate de Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş, care ar fi fost subvenţionate de CJ Mureş, fapt care contravine legii concurenţei. Totuşi, hotărârea nu este definitivă.

"Apreciem ca fiind regretabilă disputa dintre Consiliul Judeţean Cluj şi Consiliul Judeţean Mureş privind aeroporturile aflate în subordinea lor, la fel cum sunt regretabile și acuzele gratuite lansate de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe referitoare la activitatea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș. De la bun început, dorim să precizăm că, taxele şi tarifele practicate la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș nu sunt mici, ci taxele şi tarifele practicate de Aeroportul din Cluj Napoca sunt exagerat de mari, faţă de toate celelalte aeroporturi din România (implicit cel din Târgu Mureş), excepţie facând doar aeroporturile din București", se arată într-un comunicat remis de conducerea aeroportului de la Vidrasău.


Suspendarea hotărârii CJ Mureş privind taxele la aeroport au ca efect tarife şi mai mici, deoarece în HCJ Mureş din 2012 erau prevăzute tarife crescute pentru operatori, faţă de hotărârea din 2011. Sentinţa Tribunalului Cluj se referă doar la partea de tarife pentru operatorii de aeronave, nu şi la tarifele pentru pasageri.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, decizia a fost luată luni de Tribunalul Cluj, care a suspendat hotărârea din ianuarie 2012 a CJ Mureş, prin care s-au stabilit tarifele de pe aeroportul din Târgu Mureş.

"Este o suspendare până la judecarea pe fond a cauzei şi un prim pas în ceea ce ne dorim, şi anume anularea acestor hotărâri. În cazul în care cei de la CJ Mureş vor da alte hotărâri prin care stabilesc tarife subvenţionate pentru aeroport, analizăm posibilitatea de a face plângeri penale împotriva preşedintelui CJ Mureş şi a consilierilor judeţeni care vor hotărâri similare înainte ca instanţa să se pronunţe pe fond. Hotărârile emise de CJ Mureş încalcă legea concurenţei", a declarat, marţi, Alin Tişe.

Reprezentanţii Aeroportului Transilvania sunt convinşi să "sesizarea Comisiei Europene efectuată de Consiliul Județean Cluj cu siguranţă va identifica atât situaţia existentă cât și motivele pentru care taxele şi tarifele practicate de Aeroportul din Cluj Napoca sunt atât de ridicate, în raport cu realitatea şi costurile din zonă, taxe care probabil acoperă cheltuieli de investiţii, cheltuieli de funcţionare şi cheltuieli de personal nesustenabile. Considerăm că este prematur să se facă speculaţii privind anularea taxelor şi tarifelor de la Aeroportul Transilvania Târgu Mureș de către Tribunalul Cluj, fără a avea sentinţa şi motivarea unei instanţe competente".


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite