Taxe şi impozite majorate la Târgu-Mureş. Vezi aici cât plăteşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acest an mureşenii vor scoate din buzunar mai mulţi bani pentru taxele şi impozitele locale, după ce municipalitatea a aprobat majorarea lor cu 4%, cât reprezintă rata inflaţiei. Cuantumul impozitului pe clădiri şi terenuri diferă în funcţie de zona în care acestea se situează.

Impozitele şi taxele locale au crescut din acest an, după ce consilierii locali au votat la finele anului trecut majorarea acestora cu 4%. Cotidianul Adevărul vă prezintă lista cu sumele pe care le veţi plăti din acest an.

Pentru clădiri impozitul diferă în funcţie de zonă şi de suprafaţa imobilelor. Astfel, pentru o garsonieră din zona A impozitul este de 79 de lei, în zona B 70 de lei şi din zona C 66 de lei. Pentru un apartament cu două camere din zona A 126 de lei, din zona B 122 de lei şi din zona C 118 lei. Pentru un apartament cu trei camere din zona A impozitul este de 183 de lei, zona B 163 de lei, zona C 175 de lei. Pentru un apartament cu patru camere din zona A impozitul este de 226 de lei, zona B 191 de lei şi zona C 183 de lei.


Pentru un autoturism Logan de 1300 cmc impozitul este de 63 de lei. Pentru 100 mp de teren intravilan cu construcţii impozitul este de 73 de lei în zona A, 51 de lei în zona B, 32 de lei în zona C şi 17 lei în zona D.

Atât persoanele fizice cât şi juridice care îşi achită integral taxele şi impozitele locale până la 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%. 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite