Târgu-Mureş: Drumul între Blaj şi Târnăveni, finalizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Drumul între Blaj şi Târnăveni, finalizat
Târgu-Mureş: Drumul între Blaj şi Târnăveni, finalizat

Drumurile judeţene DJ 107 şi DJ 107 D, ce fac legătura între judeţele Mureş şi Alba, mai exact între Blaj şi Târnăveni au fost finalizate iar mâine va avea loc recepţia lucrărilor. Proiectul a fost finanţat prin fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene.

Proiectul de reabilitarea şi modernizare a drumurilor judeţene DJ 107 şi DJ 107 D, ce fac legătura între judeţul Mureş şi Alba, pornind din municipiul Blaj şi până în municipiul Târnăveni, a fost depus la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru de către Consiliile Judeţene Mureş şi Alba, iar în 2006 a fost aprobat spre finanţare.

Lucrările de reabilitare a drumurilor au început în 2007, având un buget de peste 9,60 milioane euro, din care 7,94
milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile alocate de către Uniunea Europeană şi Guvernul României, iar restul reprezintă contribuţia cele două consilii judeţene partenere în proiect. 

Bugetul prevăzut al proiectului a fost alocat pentru lucrări de asfaltare, construcţii rigole de pământ, fundaţii din balast, terasamente, precum şi lucrări la frezări, şanţuri de beton, activităţi necesare pentru reabilitarea celor peste 39 de kilometri de şosea, prevăzuţi în proiect, dar şi a 11 poduri şi 60 de podeţe, precum şi a  296 de accese  la proprietăţi.


După recepţia lucrărilor este prevăzută o perioadă de 365 zile de notificare a defectelor, care vor fi reparate de către constructor, iar apoi va urma recepţia finală a lucrărilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite